Effektkartläggning XL


En utbyggd variant av den populära Effektkartläggningskursen. Formatet utökat till tre dagar.

onsdag 13 sep

Obs! Pågår 3 dagar!

Effektkartläggning är en metod för att hålla ihop målen för verksamheten och användarna med krav på en lösning, vare sig det gäller förbättring av en produkt, ett system, en process eller annan förändring som har med användning att göra.

Grundkursen i effektkartläggning är en av inUse mest uppskattade kurser. Men vi hör ibland att deltagarna vill ha mer tid till övningarna och kanske arbeta igenom sina egna exempel i stället för de förberedda. Så vi tänkte utöka formatet till tre dagar där vi verkligen kan fokusera på att finslipa hantverket att ta fram en effektkarta från grunden.  

Läs en intervju med kursledare Mikael Sköld om kursen!

Effektkartläggning är ett hantverk och som med alla hantverk blir man bra på det genom att öva. Kursen innehåller tre dagar praktiskt arbete som är relevanta för din verksamhet, med tid för egen reflektion och med ledning och coachning av ett par av världens vassaste effektkartläggare. Det innebär att du kommer ta stora kliv mot att behärska hantverket.

Du kommer att jobba i grupp med att ta fram egna kartor baserade på era gemensamma utgångspunkter och projektidéer. Ni kommer att gå igenom alla de moment och kontrollfrågor som behövs för att de ska bli så bra underlag som möjligt. 

Under kursen lär du dig att:

 • Sätta effektkartan i ett sammanhang som passar just din verksamhet.
 • Formulera effektmål som ger fokus åt ett projekt, en produkt eller annan form av satsning för att åstadkomma en förändring. 
 • Formulera mätpunkter som gör det möjligt att se om du är på väg åt rätt håll.
 • Planera, genomföra och analysera intervjuer med användare – för att ge insikter som driver arbetet framåt.
 • Beskriva användningsmönster, behov och drivkrafter så att de blir bra länkar i argumentationskedjor mellan effektmål och lösning.
 • Beskriva krav på lösningen som egenskaper och funktioner. 
 • Använda olika tekniker för att visualisera den tänkta lösningen.

Vem ska gå kursen?

Kursen passar bra för designer, affärsutvecklare, beställare, projektledare, team-medlemmar och andra som vill göra och använda effektkartor för att kunna skapa ännu bättre beslutsunderlag, utvecklingsprojekt och förvaltningsarbete. Kanske har du redan gjort någon effektkarta och kommit fram till vad du tycker är lätt eller svårt. Hur som helst är kursen för dig som vill bli bättre på själva hantverket att göra effektkartor och att tillämpa dem.

Rabatt

 • Boka tidigt-rabatt: Anmäl dig senast 2 månader innan kurstillfället så får du 10 procent rabatt

Övrigt

Alla kursledare på inUse arbetar även som konsulter. De är designer och strateger som aktivt arbetar på aktuella uppdrag hos både offentliga verksamheter och privata företag. Därför kan du vara säker på att kunskapen de förmedlar är aktuell, relevant och med nyvunna insikter från verkliga projekt. 

Detaljerna

 • Pris

  20900 SEK

  exkl. moms

 • Tid & datum

  Tider: 10:00–17:00, 09:00–17:00, 09:00–16:00

 • Plats

  inUse Experience

  Stockholm

  Rosenlundsgatan 40

Läs mer om kursen

För sent!


Tillfället har passerat, så det går tyvärr inte att anmäla sig. Kika gärna om fler tillfällen finns på kursens översiktssida.