Designa rätt sak och designa det rätt


Ställ rätt frågor – nå lite längre

Längd

60 minuter

Förmågan att ställa rätt frågor är ofta en bidragande faktor till att ett projekt behåller fokus på rätt saker. De mest kraftfulla frågorna kan också få team med designer och beställare att förstå varandra bättre samt arbeta effektivare. Bli inspirerad och få handfasta tips av vår UX Director David de Léon.

Att designa något, en webbsajt, en applikation eller något så enkelt som en kapsylöppnare, kan vara utmanande. Hur vet man att man är på rätt spår? Hur vet man att det blir bra? Kraftfulla och välformulerade frågor kan leda både designer, beställare och hela arbetsgruppen framåt när en regelrätt designprocess inte finns på plats. Just den förmågan – att ställa rätt frågor – är väldigt ofta en bidragande faktor till att ett projekt behåller fokus på rätt saker: syfte, affärsnytta och vad användarna ska få ut. Men frågorna hjälper oss också att komma loss när vi har kört fast och behöver höja blicken för att se designen på nya sätt.

Denna interaktiva föreläsning är en genomgång för både designers och icke-designers med mycket konkreta tips under arbetet gång. Ta del av frågorna som löser knutarna och säkerställer att ditt team är på rätt väg.

Ni lär er:

  • Frågor som bäddar för produktiva diskussioner mellan designer och icke-designer.
  • Hur vi lockar fram inneboende kunskap och problemlösningsförmåga.
  • Frågor som gör det lätt att vara kreativ.
  • Frågor som kan hjälper dig fram när du arbetar utan en formell designprocess, eller ska styra upp designen sent i projektet.
  • Frågeställningar som både guidar, utmanar och tar fram det bästa hos dig och dina kollegor.

David de Léon är UX Director på inUse. Hans gedigna erfarenhet från Sony Ericsson i Lund har bland annat renderat i 30-tal patent. David har också doktorerat i kognitionsvetenskap på Lunds universitet och undervisat flera av landets stjärndesigner. Han är en erfaren och mycket anlitad talare för större konferenser där han trendspanar, hjälper designers nå lite längre eller berättar om grunderna i UX.

Bokning

Kontakta Jane Murray på 0736 - 69 59 68 eller jane.murray@inuse.se för mer information och bokning.