inuseful Blogg


Tankar kring user experience, användbarhet och effektstyrning

Nu kör vi... From Business to Buttons 2015!

Nu har vi startat försäljningen av biljetter till nästa års stora UX-event i Skandinavien. Årets teman är User Experience, Service Design och Innovation – och vi har bjudit in några av världens mest spännande talare.

Precis som förra året kommer vi att hålla till ...

Death Star control room deemed too gloomy

Packed into a small room at the back of the museum of Swedish postal history, in the heart of Stockholm, is a group of enthusiasts busily analyzing the user interfaces that flash past during the course of the original Star Wars movie.

Among other things ...

Frystejp och väloljat team gör kulturen tillgänglig

Under World Usability Day ville vi belysa människors arbetsdag! Därför besökte vi Göteborgs Symfoniker för att träffa bildproducenten Måns Pär. Vi ville se hur en arbetsdag ser ut och hur tekniken hjälper, eller kanske stjälper vardagliga rutiner.

På väg in möts vi av ...

Västnytt: Omorganisering och komplexa system

Sändningsproducenterna på SVT:s Västnytt sitter framför vad som närmast kan beskrivas som ett kontrollrum på NASA. Ett hav av bildskärmar, tusentals tangenter, knappar och spakar. Och trots denna komplexitet funkar allt i det närmaste perfekt. Allt utom en sak... Något som egentligen borde vara ...

Vi firar World Usability Day: 50% rabatt på våra kurser!

inUse Academy firar världsanvändbarhetsdagen – World Usability Day – som så många andra. Vi vill gärna hjälpa till att vässa alla som arbetar med att beställa, designa och bygga digitala lösningar så att dessa blir ännu enklare och roligare att använda.

Därför ger vi idag ...

Tankar från vår CSR-konferens med Storstockholms diabetesförening

400.000 människor i Sverige har diabetes. Att få diagnosen diabetes, och lära sig leva med sjukdomen, är oerhört omvälvande för de som drabbas. Det är en allvarlig sjukdom som kräver dagliga beslut och mycket engagemang av den som drabbas.

För några veckor ...

inUse UX Award 2014: Bilder från festen

Bilder från festen! Var du där? Mingel, mat och dryck. Föredrag om "The Best and Worst of Sci-Fi Interfaces" av Chris Noessel, samt så klart prisutdelning. Vinnare av inUse UX Award 2014 blev... Ersättningskollen av AFA Försäkring, Försäkringskassan och Svensk Försäkring! Bilder av Joakim Axelsson ...

Vinnare av inUse UX Award 2014: Ersättningskollen!

Vinnaren av inUse UX Award 2014 är... Ersättningskollen! För kanske första gången: en tjänst som visar försäkringsskyddets praktiska konsekvenser helt ur kundernas perspektiv.

Den amerikanske författaren Mark Twain blev en gång ombedd att att utse vinnaren i en novell-tävling. 

Han motiverade sitt ...

inUse UX Award: Dags för prisutdelning!

Ikväll är det dags för prisutdelning i inUse UX Award. Finalister och gäster träffas i Sidenkällaren för mingel, mat, festligheter.

Finalisterna står så klart i centrum ikväll. Men vem vinner? Ikväll avgörs inUse UX Award för första gången ...

Agile by Example i Warszawa: Fokusera på det viktiga så löser sig resten

Agile by Example är Polens största konferens inom Agil utveckling. Sara Lerén och jag ville såklart gärna delta. Sagt och gjort, Sara skickade in ett paper om Impact Driven Scrum Delivery. Resan och vår workshop blev helt enkelt fantastisk, om än med en del utmaningar ...

Smarta intranät: En gilla-knapp är inte lösningen

Den 16:e oktober deltog vi i Kompetensinstitutets konferens Smarta Intranät. I ett smågrått Stockholm delgav årets presentatörer flera ljusglimtar i form av erfarenheter och lärdomar från sina sociala intranätprojekt. Vår egen Nils-Erik Gustafsson fungerade dessutom som konferencier. En gilla-knapp är inte lösningen

Flera ...