Jävla skitsystem!


Så tar ni kontrollen över den digitala arbetsmiljö

Längd

60 minuter

”Förbannade jävla skitsystem!” Så har förmodligen alla svenskar svurit när IT äter upp arbetstiden. Den digitala arbetsmiljön blir inte heller bättre – snarare sämre. Jonas Söderström berättar vad du kan göra och lockar samtidigt till skratt i ämnet han brinner för så mycket att han skrev en bok om det.

Tidrapporteringssystem som ingen förstår sig på, ekonomisystem som krånglar, register- och journalsystem som hela tiden verkar äta upp just den tid som de skulle spara åt oss. Dåliga IT-system är mer regel än undantag i dagens arbetsliv.

Bra teknik, bra system och bra tjänster ger oss användare kontroll. De är snygga och roliga att använda, gärna intuitiva eller i alla fall tydliga och begripliga. Vi kan ladda ner dem till våra smartphones och de ger oss möjligheten att förenkla vardagen. Men många av de system som vi tvingas använda i arbetslivet, eller som medborgare, kännetecknas istället av motsatsen. De bestämmer vad du ska göra – inte tvärtom. De kontrollerar och styr ditt sätt att arbeta – inte tvärtom. De upplevs som svårbegripliga, oöverskådliga och ibland fula. Och de drabbas skoningslöst av användarnas missnöje.

Följ med Jonas Söderström som med humor och hård fakta guidar dig framåt i utvecklingen av en produkt eller tjänst. Målet är att du ska slippa hamna i kommande upplaga av boken ”Jävla Skitsystem”.

Ni lär er:

  • Att fånga rätt behov och att göra system som älskas av användarna.
  • Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen
  • Så undviker du att skapa nästa jävla skitsystem
  • Var den digitala arbetsmiljön brister – och vad du kan göra åt det

Jonas Söderström är en av våra allra mest anlitade föreläsare. Med över 50 föreläsningar per år är han en van talare på företagsinterna event men också stora internationella konferenser där han ofta har keynoteuppdrag. Jonas expertis sträcker sig från interaktionsdesign till innehållsstrategi men allra mest brinner han för digital arbetsmiljö. På inUse arbetar han som föreläsare, UX-strateg och designer.

Bokning

Kontakta Jane Murray på 0736 - 69 59 68 eller jane.murray@inuse.se för mer information och bokning.