Intranätet – dit företagsdokument går för att dö?


Vill du förändra intranätets tynande existens till ett dynamiskt samarbetsverktyg som alla får nytta av? Kom på vår inspirationsföreläsning.

Att få intranätet att gå från ”informations-förvaring” till ett dynamiskt och verksamhetskritiskt redskap är inget som görs i en handvädning. Men det går, och behöver inte alls vara svårt om man har kunskap, lite tid och vilja.

Våra medarbetare har utvecklat och arbetat med intranät i en mängd projekt hos Polisen, Tetra Pak, Nordea, Metria, Naturvårdsverket, Umeå Energi och Skatteverket. Med den samlade erfarenheten kommer vi under kvällen att ha två spår:

  • I praktiken kan ett intranätsprojekt springa in i en rad hinder. Designmässiga. Organisatoriska. Innehållsliga. Är personalisering verkligen lösningen? Varför har intranät alltid så få bilder? Och varför lyckas vi så sällan ersätta de gamla enskilda informationssystem och källor som också finns i organisationen? Jonas Söderström ger några praktiska tips om finurligheter att testa, och fallgropar att undvika när ni bygger eller planerar ett nytt intranät.
  • Innehåll är det som det läggs minst tid på i webbprojekt. Det som ofta glöms bort och som kommer som ett brev på posten. Vi kan lägga tid på design och utveckling men har vi inte tid, resurser eller tydligt arbetssätt för att se till att innehållet håller god kvalité och är intressant för våra mottagare – över tid – så tappar webbplatsen i relevans och trovärdighet direkt efter lansering. Linda Backlund berättar hur arbetet med ”content first” bör prägla alla webbprojekt, inte minst informationstunga intranät!

För vem: Du som på något sätt arbetar med intranät vare sig du är redaktör eller beställare.
Pris: Vi bjuder på mat samt dryck och seminariet är kostnadsfritt. Dock tar vi ut en ”no show”-avgift (400 kronor) om du inte anmäler frånvaro inför.
Mer info eller frågor: Mejla Sara Doltz, anmälan gör du direkt i formuläret nedanför.

PS. Vill du veta mer? Läs om hur vi hjälpte Metria att gå från ett intranät som liknande ett parallellt universum till ett enat intranät eller hur det gick till när Ale kommun skapade sitt nya intranät.

Anmäl dig


Just nu inget planerat/för sent att anmäla sig

Just nu har vi inga kommande tillfällen för det här evenemanget, eller så är det för sent att anmäla sig.