Kontrollrum i fokus


Välkommen till en after work som lyfter ditt kontrollrum eller ledningscentral till nya höjder.

Vill du veta mer om hur du bättre kan utforma den fysiska miljön och de digitala systemen ni använder? Vi älskar kontrollrum och vill därför bjuda in dig till en inspirationsföreläsning. Våra medarbetare har jobbat med bland andra CERN, Ericsson, SL, Saab, SOS Alarm och Svenska kraftnät. Under kvällen behandlar vi ämnen som användarintervjuer, arbetsmiljö med ergonomi och arbetsredskap, prototyper och hur man genomför användningstester.

Kvällen är uppdelad i två delar:

  • Arbetet på SL:s röda linje. Vi berättar om hur vi gick till väga i arbetets tidigaste faser. Hur, och på vilket sätt, vinner man insikter baserade på intervju och observation av användarna?
  • Att jobba designfokuserat med att utforma nya kontrollrum och ledningscentraler. Så utforskar man och finner en väg framåt med prototyper. Hur involverar ni användarna i processen – alltså de verkliga experterna på den vardagliga användningen.

Talare: Claes Källqvist, UX-strateg och designer och Rebecca Hallqvist, UX-designer.

För vem: Du som på något sätt arbetar med kontrollrum/ledningscentraler eller är nyfiken på hur de kan utformas för att bidra till en bättre arbetsplats.
Pris: Vi bjuder på mat samt dryck och seminariet är kostnadsfritt, dock tar vi ut en ”no-show”-avgift (400 kronor) om du inte anmäler frånvaro.
Mer info & frågor: Mejla Sara Doltz

PS: Vill du redan nu veta lite mer? Läs om vårt arbete för att ge Trafikledarna en bättre arbetsmiljö på SL:s röda linje och det pågående arbetet där vi hjälper dem att skapa Ett modernare digitalt gränssnitt eller hur vi hjälpte SAAB med framtidens flygledning.

Anmäl dig


Just nu inget planerat/för sent att anmäla sig

Just nu har vi inga kommande tillfällen för det här evenemanget, eller så är det för sent att anmäla sig.