Skip to main content

  — 1 min read

A working class hero is something to be

Read 125 times
  • Och så måste du fylla i två telefonnummer, förklarade mannen bakom disken på biluthyrningen i San Diego. Två nummer? Jag har ju bara mobilen, inget hemabonnemang längre? Men ok, jag kan skriva numret till sommarhuset då. Men vad tusan är nu det? Det finns förstås i mobilen, så jag drog fram den och började knappa fram numret i kontaktboken. För att göra lite small talk under tiden säger jag nånting om att jag inte kommer ihåg några nummer i huvudet längre, de är bara snabbval på mobilen.
  • I hear you, I hear you, håller han med, det är samma för mig. Maskinerna gör oss dummare för varje dag. omslag till boken mindless- Well, sa jag. Bara för att du sa det måste jag visa dig boken jag läser just nu: Mindless, med undertiteln "Why smarter machines are making dumber humans". (Vilket i och för sig är en missvisande titel, men det struntade jag i att förklara just då.) Jag fortsatte istället med att säga att jag var i stan för en konferens som handlade om att skapa bättre computer systems.
  • Wow man, yeah, sa han. Och började prata.
  • I början, när vi först fick datorerna, sparade de en massa tid. Vi slapp fylla i alla de här blanketterna för hand. Men sedan, man, sedan har de bara blivit sämre. För varje ny upgrade har det blivit krångligare. Och när de kraschar kan vi inte göra nånting. Är det här bara sammanträffanden, tänkte jag. Eller är det någon som arrangerar sånt här för mig?
  • Jaha, sa jag väldigt neutralt. Säg mig, kraschar de ofta?
  • Ja. Varje vecka. Och upgrade på systemen görs varje fredag, när vi har som mest kunder! Då kommer vi inte åt någonting. Då får vi skriva ner alla uppgifter med papper och papper. Sedan måste jag stanna kvar efter midnatt, när system har kommit igång, och föra in alla uppgifter i systemen. Jag brukar inte komma härifrån förrän 3-4 på morgonen.

Glad 1 maj!

den klassiska hollywood-slylten, nu me texten Jävla skitsystem

(Bild via hollywoodsigngenerator.com/)