Äldre får bo kvar med ny teknik

Johan Berndtsson

Via Nitas nyhetsbrev hittade jag artikeln Äldre får bo kvar med ny teknik i Barometern.

"Action heter ett it-baserat stöd som kan vara en lösning till att äldre med funktionshinder eller kroniker ska kunna vistas längre hemma. Det som behövs är en dator, en bredbandsuppkoppling och själva programvaran. Den senare är utvecklad tillsammans med anhöriga till sjuka för att göra mjukvaran så användarvänlig som möjlig."
Bra initiativ. Jag blir nyfiken. Är det bra på riktigt? Hjälper Action våra äldre att bo kvar hemma längre?

Är det någon som vet något mer om detta projekt?

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

3 kommentarer

 • Anita Rissler

  Jag har vid några tillfällen kommit i kontakt med projektet, som verkar mycket intressant och viktigt för den framtida vården av äldre. I oktober 2004 skrev jag en artikel på SeniorNet Swedens webbplats om projektet. Jag har också senare skrivit en kort blänkare i min blogg Surftips - Seniorer. om Actionprojektet. Vid flera tillfällen har jag också pratat med representanter för Actionprojektet på konferenser som Computer Sweden anordnat om IT i Vården. Jag ser också när jag nu söker i Google att de nyligen fått 2007 års stipendium från Vitalis. Tyvärr har jag ingen mer personlig kontakt med projektet.

  http://surftips.blogspot.com/2006/05/anhrigvrdare-mste-f-mer-std.html http://www.boras.se/trandared/aldreomsorg/ action.4.633e5e10039748abd7fff105406.html

 • Johan Berndtsson

  Tack Anita! Spännande. Jag får helt enkelt leta vidare. Deras mål verkar mycket lovvärt måste jag säga.

 • Paul Svensson

  Hej! Jag arbetar med ACTION- tjänsten i Borås. Man får jättegärna ta kontakt med mig om man vill ha mer information! Man kan också läsa mer på www.actioncaring.se Mvh Paul paul.svensson@hb.se