Älskar mötet mellan människa och teknik

Sara Doltz

Maria Idebro heter inUse nya vice regionchef i Stockholm.

Närmast kommer Maria Idebro från HiQ där hon arbetat de senaste tio åren, först som konsult, ofta i projektledarroller och sedan som gruppchef. Innan det studerade hon farkostteknik på KTH och första jobbet efter studierna var på Scania.

– Där kom jag för första gången i kontakt med inUse faktiskt. Det var ett antal konsulter där från inUse som pratade Effektkartläggning och styrde i trassliga projekt. Jag gillar inUse syn på teknik – att det är i användningen som det blir intressant.

– Det är superkul med teknik, men det jag verkligen tycker är spännande är när vi börjar prata om vad som händer i människor hjärnor när vi använder saker. Och hur vi ska samexistera med tekniken.

Letar efter yngre talanger

Efter att ha jobbat några år insåg Maria att kombinationen arbeta med människor – i en teknisk värld, är perfekt. Det forstätter hon med på inUse. Där söker hon just nu efter nya talanger. UX-are, Service Designer och front-endare med intresse för UX.

– Just nu letar jag allra mest efter lite mer juniora UX-are. Med en bra utbildning och några års erfarenhet. Viktigast för mig är att personen känner att de verkligen hittat sin grej i UX och att man vill utvecklas. I övrigt gillar jag nyfikna människor, för mig är det en oerhört viktig drivkraft som också skapar glädje i det man gör, säger Maria.

Balett och handstående

En drivkraft och plats för energipåfyllnad för Maria är att röra på sig. Hon menar själv att hon mår dåligt om hon inte får röra på sig. Och hon snöar gärna in på saker.

– Just nu är det att stå på händer. Sen har jag väl en tidig 40-årskris och lär mig dansa balett – som är supersvårt. På fritiden i övrigt försöker jag vara med mina barn så mycket som möjligt och hitta på saker med dem.

Har du någon dold talang?
– Jag har superbra luktsinne. Alltså riktigt bra. Det är både en välsignelse och en förbannelse.

Lämna en kommentar