Användbarhet på film

Johan Berndtsson

Jacob Nielsen skriver i sin senaste "Alertbox" underhållande om användbarhet på film.

"Break into a company -- possibly in a foreign country or on an alien planet -- and step up to the computer. How long does it take you to figure out the UI and use the new applications for the first time? Less than a minute if you're a movie star."

Läs mer i "Usability in the Movies -- Top 10 Bloopers", eller varför inte kolla in The Use of Computers in MoviesAnnoyances.org.

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  • Jonas Söderström

    En annan infallsvinkel på detta är att gränsnitt faktiskt är bäst på bio, och att världen vore lite bättre om det var så där ... Jag skev om det för drygt två år sedan i den här artikeln - utgående från samma lista som Nielsen: http://kornet.nu/inthemovies.shtml Men jag är ju van att Jakob N ligger lite efter ... http://kornet.nu/blindhona/arkiv/000314.html

  • Johan Berndtsson

    :-)

  • Igor Jovic

    Riktigt intressant det där med filmstjärnor och användbarhet. Som man alltid har sagt, det där är bara en film, det är inte på riktigt. Visst är det så även här, användbarheten på film är långt ifrån verkligehet även om inte många filmtittare inte ens har tänkt på det.