Apple reser i tiden

Johan Berndtsson

Till våren kommer Apple med den nya versionen av sitt operativsystem Mac OS X. Leopard. En av de mest intressanta nyheterna heter "Time Machine", och skall göra det både möjligt och enkelt för användaren att hitta filer som av någon anledning tagits bort eller flyttats. 

I användargränssnittet så liksom flyger man genom tiden, och kan stanna när man ser någon förändring. Eller så kan man hoppa direkt till de tillfällen då en förändring skett i den valda mappen.

Som vanligt när Apple presenterar något nytt så ser det snyggt ut, och som vanligt får jag också en känsla av att form fått mer utrymme än funktion... Det är inget fel i det. Jag gillar snygga saker, och har själv både en Mac Mini och en iPod. Jag gillar Apples produkter. I detta fallet funderar jag dock på om det inte vore bättre att integrera Time Machine tätare med filhanteraren Finder, så att jag utan att växla kontext kan stega mellan de punkter där en förändring av innehållet i mappen har skett.

Nåja... kanske kommer Cocoatech att göra det i sin Path Finder... eller också är jag bara ett trist produktivitetsfreak som inte är odelat positiv till fläskiga animeringar...

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

1 kommentar