— 1 min read

Ayelen Win – interaktionsdesigner och nätverksninja

Read 276 times

I början av hösten börjar en hel drös nya UX:are på inUse. En av dem är Ayelen Win som tidigare arbetat med elbilar, flygbolag och uppkopplade hem.

Vad fick dig att söka till inUse?
– Kompetensen som finns hos inUse! Och att få jobba på en byrå som inte bara förstår en användarcentrerad process utan även jobbar efter det. InUse har alltid funnits med på ett hörn då namnet alltid dykt upp i UX-krestar så det känns extra kul att vara en del av det nu. Jag förstod ganska snabbt att inUse även stod för bra värderingar och nu när jag börjat här känner jag hur värderingarna inte bara var snack utan även känns i hela organisationen vilket betyder mycket för mig.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har jobbat som interaktionsdesigner och user researcher inom fler områden. Nu senast har det handlat mycket om elbilar och deras användare, va de har för behov och förstå vilka utmaningar de har då man har kommit olika lång i olika länder. Jag har även jobbar med flygbolag och undersökt hur framtidens uppkopplade hem kan komma att se ut.

Berätta om ett drömprojekt? 
– Jag är väldigt intresserad av kvinnofrågor och skulle gärna jobba med unga rasifierade kvinnor som målgrupp. Jag ser så mycket intressanta tankar i olika forum på nätet och skulle gärna plocka upp ett spår och undersöka vidare. Drömmen är att sätta upp ett team av researchers som åker ut för att träffa dessa kvinnor och verkligen lyssna in deras historier och se om vi kan underlätta deras liv på något sätt. Jag tror det finns otroligt mycket spännande och kreativa gnistor där. 

Har du några dolda talanger som vi borde veta om?
– Jag är sjukt bra på att koppla ihop människor. Det händer ofta att folk hör av sig till mig när de behöver bostad eller jobb, och nästan alltid hittar jag någon att koppla ihop dem med i mitt kontaktnät.