Black n' Tan med förhinder

Johan Berndtsson

Igår fick jag ännu ett lysande exempel på hur tekniken och bristande flexibilitet kan sätta märkliga käppar i hjulet i vårt vardagsliv. En vän berättade på Facebook hur han försökte beställa en Black n' Tan i en bar...

Blackntanx
Mathias försökte beställa en ölvariant där man blandar Guiness och Kilkenny 50/50, men eftersom denna variant inte fanns i kassasystemet så ville bartendern inte servera drycken. 

Efter lite lirkande fick Mathias trots allt sin dryck, så historien slutade lyckligt. Men håll med om att det är märkligt, precis som Dustin påpekar, att ryggradsreflexen är att säga nej till intäkter för att man inte vet hur man skall ta betalt. Suck. 

Det påminner mig om en gång i mitten av 90-talet när jag var inne på posten i Ronneby och ville ha ett utdrag på de insättningar som gjorts på mitt företags postgiro. 

Tanten i kassan svarade bara på bred blekingska - "Det gaur inte, det ligger pau dauta."

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  • Isidor

    Förlåt, men var inte det där sista mer ett utslag av det Blekinges devis "Da, gaaaaur, ennte" än ett tecken på ett teknik kan både hjälpa och stjälpa? Det självklara i baren, hade ju kunnat vara att försöka sälja TVÅ blandade öl, och ta betalt för en av var sort. Då hade han kunnat sälja dubbelt istället för noll. Varför säger man nej?

  • magnus

    Skön story. Dock ett litet fel, det finns absolut inte 'r' i det Blekingska språket. ;-) /magnus (född i skogarna norr om Karlskrona)

  • Johan

    Ha ha! OK. "Det gau inte" kanske det va. ;-)