CHI 2008 - K-Sketch

Johan Berndtsson

Ksketch

Jag har precis lyssnat på en Richard Davis från University of Washington, han har pratat om K-sketch .

K-sketch är enligt Richard ett skissverktyg som skall vara lika lätt att använda som papper och penna men det skall också gå att animera skisserna på ett väldigt enkelt sätt. Han visade bland annat exempel på hur man kan animera en interaktion med mus och skärm på ett mycket trevligt sätt.

Min reflektion är att det inte går att skissa upp en detaljdesign men att animera ett flöde på en fysik- eller kemiföreläsning skulle det funka väldigt väl. En aspekt mer relevant för vårt område är att K-sketch kan vara   ett utmärkt verktyg vid konceptmöten är ett annat exempel där du snabbt vill visa på idéer som kräver mer än pappersskisser.

Ladda ner gratisversionen och testa själv!

k-sketch.org

/Johan Toresson

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  • Mikael Lindh

    Schysst Johan, Såg även att de hade en demostrationsvideo (från CHI08) på den sidan du länkade till. Lyx!

  • Johan Toresson

    Ja, han körde livedemo under presentationen. Ytterligare en riktigt bra sak var att när du animerar något testas din input mot ett antal heurestiker. K-sketch väljer en av ett antal möjliga scenarion som du kan tänkas vilja och visar det mest troliga. Skulle detta inte vara det du vill kan du trycka på en knapp så visas alla scenarios som applikationen valde från. Där kan du välja vad du ville att K-sketch verkligen skulle göra. Mycket intressant "undo/redo"-tillämpning.

  • Mikael Sköld

    Det påminner lite om Phun som ett par Umeåstudenter gjort. Fast där handlar det snarare om enkel lekfull fysikalisk simulering än om animation. http://www.phun.at/