Dave Malouf på #FBTB14: Några exempel på bra storytelling

Annika Sundqvist

Det pratas mycket om "storytelling" i UX-världen, och jag har själv haft lite svårt att få polletten att trilla ner kring just detta begrepp. Men under konferensen From Business to Buttons fick jag några bra exempel som kan hjälpa.

Dave Maloufs presentation What's your business' story? gav oss bland annat exempel på hur man genom att berätta en historia kan man generera känslor kring något så tekniskt som en sökmotor (filmen visas i slutet av Daves presentation nedan, men kan också ses separat här på YouTube).

Kim Goodwin pratade i sin workshop om att ett företag måste ha en vision som sträcker sig långt fram i tiden. En god ledare lyckas förankra och få alla att jobba mot denna vision. Kim visade oss filmem Knowlege Navigator som är från 1987. Hur många Apple-produkter syns i filmen? Den visar verkligen att Apple vetat länge vart de vill.

Till sist en av mina favoriter, som inte togs upp på konferensen, men som på ett väldigt roligt sätt utan pekpinnar kan ändra folks attityder och beteenden: Just follow the frog.

Vilka är dina favoriter när det gäller storytelling?

*

Se till att inte missa nästa års From Business to Buttons! Regga dig nu så får du besked när vi släpper biljetterna till #FBTB15!

Länkar till Dave Malouf:

 

Lämna en kommentar