Den senile biosäljaren

Ingrid Domingues

shutterstock_64449196Min kompis Lina och jag pratade löst om att se senaste filmen med Per Morberg. Sen  ville jag överraska henne med att boka det. Så jag gick in på bion för att reservera biljetter till onsdag efter jobbet. Jag träffade en biosäljare som såg väldigt trevlig ut. Vi kom ganska snart fram till att filmen hette “Hur många kramar finns det i världen?”.

Sedan berättade jag att jag ville se den på onsdag och han bekräftade med datum och frågade sedan vilken biograf jag ville se den på.

Sedan kom det konstiga, när han säger “Så trevligt: på Bergakungen på onsdag kan du se följande filmer: ….” Jag stoppar honom och säger: Jo, men vi pratade ju om “Hur många kramar finns det” !? Jaha, säger han som om han aldrig haft den dialogen med mig. Därefter hittar vi en tid som passar och jag kan reservera två bra platser.

Det kändes verkligen underligt att prata med någon som var mycket tillmötesgående, men i nästa stund helt glömt bort vad som sagts. Inte så personligt och tämligen omständligt. Efteråt tänkte jag att det är konstigt att SF låter en sådan person vara ansiktet utåt.

Förresten - det där hände inte i verkligheten, utan beskriver hur man som användare upplever sf.se. Se filmen från verkligheten och läs mer om utvärderingen.

Lämna en kommentar

6 kommentarer

 • Patrik Granlöv

  Bra liknelse.

  För att inte tala om förvirringen då man på samma sida plötsligt, utan att man märkt det teleporterats från Kalmar till Stockholm... Det hade nog aldrig kunnat hända i verkliga livet.

 • Mikael Grönlund

  Rätt intressant att ni hänvisar till Tweaky som nog borde ta ett par försökspersoner att testa den egna sajten och då flödet för att anmäla sig till att bli testare.

  Jag anmälde mig att bli testare och efter att ha fyllt i namn, födelseuppgifter, e-post och lösen så får jag ingen bekfräftelse på att jag gjort rätt utan kommer direkt till inloggningssidan där en röd ruta kommer upp och påstår att jag inte fyllt i uppgifterna rätt innan jag ens fyllt i något. När jag fyller i uppgifterna jag precis lämnat i "ansökan" får jag upp att det är fel användarnamn och/eller lösenord. När jag klickar på "Glömt lösenord" får jag upp att jag (min e-postadress) inte är registrerad.

  Som grädde på moset så försöker jag skicka feedback till er om att detta just skett och då blir det riktigt komiskt när jag får ett felmeddelande när jag klickar "Skicka".

  Inte så jätteimponerad...

 • Daniel Bjarsch

  Haha, bra skrivet - precis sådär är det på sf.se! :-)

 • Ingrid

  Den här är också rolig, på samma tema! http://www.youtube.com/watch?v=3Sk7cOqB9Dk

 • Johan Berndtsson

  Ledsen för sent svar Mikael. =) Jag såg inte förrän nu att du lämnat samma kommentar både på facebook och här på bloggen. Jo, det finns mycket som måste bli bättre med Tweaky. De är just nu inne i ett förbättringsarbete som vi hjälper till med. Under hösten och vintern kommer olika delar av tjänsten förbättras successivt. Tack för din Feedback! Jag ser till att den kommer fram.

 • Johan Nilsson

  Jag har själv svurit många gånger över biljettbokningen på SF. Inte är det bättre ställt med Android-appen, heller. Irriterande att behöva välja om filmen efter man valt dag och biograf.