Design som får dig att tappa andan

Johan Berndtsson

Jag hittade den här roliga filmen på Engadget för någon dag sedan. Några studenter/forskare på Georgia Tech har tagit fram ett program som med hjälp av den inbyggda mikrofonen i en bärbar dator kan avläsa var på skärmen som du blåser! Jag tycker alltid det är roligt med nya interaktionsmöjligheter, även om denna kanske får dig att tjippa efter andan ;)

Ett användningsområde för detta är definitivt spel. The Legend of Zelda: Phantom Hourglass till Nintendo DS har redan använt sig av just mikrofonen för att klara olika moment i spelet. När du skall blåsa ut ett ljus i spelet får du alltså blåsa på din lilla DS för att släcka det. Väldigt innovativt och bitvis väldigt underhållande ... även om det kan bli lite lätt irriterade vid vissa tillfälle - som Ben "Yahtzee" Croshaw påperkar i sin ofantligt underhållande recension av spelet.

/Jon Karlsson

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  • Patrik Vikner

    Det kom ett brännarprogram till osx som heter Disco, och det ryker när man bränner en cd - om man blåser mot mikrofonen så skingras röken :-) http://www.discoapp.com/

  • Marcus Johansson

    Jag håller med, alltid kul att se nya interaktions möjligheter. Speciellt när det kommer till spel, där man nog kommit upp till den höga nivån av grafik att förbättra den gör ingen större skillnad. Speltillverkare måste nog därför leta efter nya sätt att locka till sig kunder, med exempelvis nya interaktionsmöjligheter. Ps. Zero Punctuation recensioner är alltid lika klockrena!!!

  • Henrik

    Innan Zelda använde man micken i Mario Kart till DS. Kul men lite besvärligt att blås i en mick som är någon centimeter från skärmen...