Donald Norman kommer! Kommer du?

Johan Berndtsson

Dnorman

Donald Norman, en av de viktigaste och mest inflytelserika personerna inom användbarhetsområdet genom tiderna, kommer till From Business to Buttons 2008.

Donald Norman är idag professor vid UCSD och konsult på Nielsen Norman Group. Under 90-talet arbetade han bland annat på Apple och Hewlett-Packard. De som inte har haft nöjet att träffa honom känner honom främst genom hans böcker, t.ex. The Design of Everyday Things, Emotional Design och The Design of Future Things.

Konferensen From Business to Buttons anordnas av inUse och Malmö Högskola. Förra året deltog 300 personer från 11 länder. Nästa vecka offentliggörs hela talarlistan, med nästan dubbelt så många seminarier som 2007.

BOKA 12-13 JUNI REDAN NU!

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

7 kommentarer

 • pligg.com

  Donald Norman kommer! Kommer du?

  Donald Norman, en av de viktigaste och mest inflytelserika personerna inom användbarhetsområdet genom tiderna, kommer till konferensen From Business to Buttons 2008.

 • Thomas

  Skulle gladeligen ta mig dit om det inte vore för att det kostade en hel massa pengar om jag kommer ihåg rätt? Eller om det var folk inom branschen som var inbjudna? Tyvärr har man ännu inte examinerats ifrån Linköpings Universitet ännu så man har varken pengarna eller jobbet :)

 • Anders Hall

  Jo, konferenserna inom ID/HCI, o mer "fria" ämnesmässigt som denna, kan vara dyra och väldigt bransch-betonade. Men NordiCHI har exempelvis i år som mål att halvera kostnaden så att konferensen får en mer skandinavisk prägel där tillgänglighet prioriteras ..vilket är positivt. Förra året blev jag fattigare än en lus - och det var tydligt att det var viktigare att Nokia var närvarande än att studenter fick tillträde. Forskare från utvecklingsländer har knappt råd med en sådan konferens (+ att den var i Norge) så det är ett hinder för kvalitetsarbetet också. Studenter brukar dock kunna få mindre kostnad och även gratis inträde om man hjälper till (Malmö högskola är inblandad så dom har kanske förtur). Vad kostar BTB konferensen? Är materialtet från konferensen fritt tillgängligt efter ..för alla att läsa?

 • Mikael Sköld

  En del av materialet från förra året finns fortfarande på http://www.businesstobuttons.tv/ Med tanke på utbudet skulle jag säga att det var mycket prisvärt. (Fast jag är ju lite partisk förstås.) Flera av föreläsarna hade man normalt varit tvungen att åka över Atlanten för att höra. Och workshoppar ingick i priset, det är annars vanligt att man betalar extra för dem. Prisjämförelsen bygger på att arbetsgivaren betalar. Det är trots allt branschfolket som är den främsta målgruppen. Som student eller privatperson känns summan naturligtvis högre, men kanske inte helt hopplöst hög?

 • Anders Hall

  Jag är ju inte student längre så för min del är det ok. Men jag tycker att det finns grupper som kunde få en reducerad kostnad (speciellt inom den akademiska världen - där skattepengar är inblandade). En fördel med konferenser är att ung och erfaren kan mötas - till båda gruppers fördel! /A

 • Anders Hall

  Tänkte bara säga att det roliga med Norman är att han är rejält kritisk till Interaktionsdesing (så som vi lärde den på Universitetet). Som jag ser det har han, och flera andra tunga namn, bara flyttat upp ribban ett snäpp. Dags att ta design i praktiken ytterligare ett steg.. ..ser fram emot vad som komma ska!

 • Alex Piatidis

  Synd att ni tog bort presentationerna från 2007 - hoppas att det blir tillgängligt igen. Om inte annat så tjänar det som bättre marknadsföring för årets konferens än en under construction-sida.