Efter poppiga web 2.0 kommer... grunge!?

Mikael Lindh

På samma sätt som vi tröttnade på 80-talets färgstarka stilar och löjliga musik är det nu förändringar på gång på webben.

Istället för det här...

Web_20_logos

... är det dags för något nytt.

Och precis som i början av 90-talet är det dags för Grunge style!

Tack till Smashing Magazine och vad glad jag blev! :)

/Mikael Lindh

Lämna en kommentar

2 kommentarer

  • Ola

    Är inte helt säker på om jag tror på detta. "Web 2.0" uppkom ju för att designers tänkte mer på att göra häftig design med minimala typsnitt osv .. folk insåg typ att folk faktiskt ville läsa vad som stod på webben. Sen kan det väl iofs vara kul med lite mer smutsiga färger och lite mindre bubblor och sånt när det gäller loggor osv.

  • Max Ljungqvist

    Utöver all hype kring Web 2.0 (kan vi inte lägga ner buzzwords en gång för alla?) så tycker jag syftet med denna s.k. standard var riktigt bra. Vi som användare vill kunna ta del av informationen på webben, inte bara titta på den eller se när den flyger runt på skärmen. Lika mycket som Macromedia Flash-siter var det häftigaste som fanns mellan 1997-2003 är det nu Web 2.0 som alla pratar om - på gott och ont! Synd att allting ska bli en hype, kolla bara på den här bilden från Wikipedia som sammanfattar Web 2.0: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Web_2.0_Map.svg Om 10 år kommer vi sitta och fnissa åt den där bilden och förlöjliga oss själva ("Hur dumma kunde vi vara?") precis som jag känner när jag ser Lotta Engberg framföra Fyra Bugg & En Coca Cola iklädd en gul påskdräkt a'la 1987. Kommer vi fnissa åt ord som "design" och "usability" på samma sätt i framtiden? För övrigt så laddade jag ner Grunge-ikonerna från iconfactory.com och fick mig en liten nostalgitripp tillbaka till -93 :) Smells like teen spirit. /Max