Skip to main content

  — 2 min read

En dag hos oss

Read 84 times

Vad gör du på jobbet? Här får du en smygtitt på hur en typisk dag på inUse kan se ut.

07.00
Dagen startar tidigt för Linda Backlund, nämligen på Sturup i väntan på flyg mot Arlanda. I Stockholm träffade hon och höll en presentation för SFAM:s styrelse.

07.30 
Sara Lerén bor och arbetar i vanliga fall i Göteborg. Men denna dag var hon på Stockholms universitet för att hålla workshops. Alla hotellrum i hela Stockholm uppbokade på grund av världens största diabeteskonferens. Då får man bo på B&B på Vaxholms kastell och använda semafor för att få båten att lägga till när man ska ta sig till fastlandet  07.30 på morgonen.

08.00
En annan på resande fot denna dag var Christoffer Kopp, han åkte för med Volvo Cars till Frankfurt IAA Car Show. Tanken var att se vad konkurrenterna gör. Och att spana in de nyaste bilarna såklart. Flygresan startade dock med lyckovinsten – hela raden för sig själv.

09.00
Vi är ett antal konsulter som arbetar på Finansdepartementet i Stockholm. Användningstester är en naturlig del av konsultlivet.

10.00
Rebecca Hallqvist arbetar med SL i deras ombygge av den röda linjen. Just nu jobbar Rebecca med att bygga upp back up-kontrollrummet som ska användas om det ordinarie kontrollrummet av någon anledning är ur funktion. Boris Kehr och Nils-Erik Gustafsson hjälpte till.

11.00
Jonas Söderström var på plats i Halmstad och föreläste för Försvarsmaktens personal om ett av våra hjärteämnen; Digital arbetsmiljö. På plats fanns minst två personer från samtliga förband i Sverige.

12.00
Work hard – play hard, som man brukar säga. Carin Frid är inte bara projektledare i Göteborg – hon är yoga-instruktör också, och bjuder gärna kollegorna på extra lunch-pass.

13.00
Ungefär en gång i månaden har varje kontor interna kompetensluncher. Denna gång höll Thomas Andersson en uppskattad casepresentation på Göteborgskontoret. Här berättar han om statistisk analys för att komma ner till den köttiga, objektiva sanningen i användningstester.

14.00
Marcus Hannerstig, UX designer, arbetade under dagen med betalterminaler. Uppdraget i detta fall är att förbättra användargränssnittet.

15.00
Mikael Sköld var hos Meridium och höll hemma hos-kurs i Effektkartläggning på byrån. Detta var den första av tre halvdagar.

16.00
Vi kämpade hårt in i det sista denna dag för att bli klara med From Business to Buttons-sajten. Vår front end-utvecklare Emil Björklund ägnade sig åt att tweaka små detaljer på sajten, mest i förhållande till prestanda. Vad pågår i huvudet på Emil när han jobbar tänker ni då? Jo... nämligen:

  • Hur kan jag bäst ladda typsnittet asynkront för förstagångsbesökare, så att sidan visas snabbt utan att texten är osynlig tills fonterna laddats?
  • Hur kan jag göra så att typsnitten används direkt för återvändande besökare som redan har dem lagrade i webbläsarens cache?

Fattar du vad han snackar om? Då ska du söka jobbet som Frontendare och bli vår nya kollega!

17:00
Johan Berndtsson arbetar egentligen på vårt kontor i Göteborg men var i Stockholm denna dag. Med en ergonomisk ställning som säkert kan ifrågasättas av skyddsombudet.

Vill du bli en del av vårt team? Lär känna oss lite bättre eller sänd in en spontanansökan.