En överraskande bra tjänst

Johan Berndtsson

Product509189Jag har nyss varit i Kapstaden på DIS 2008 och en veckas semester. Mer om DIS kommer senare.

I torsdags hade jag handlat i min närbutik och betalade med kort, som jag brukar.

”Transaktionen går inte igenom”, sa kassörskan, vilket förbryllade mej storligen.

Före resan hade jag bullat upp med pengar så att det helt säkert skulle räcka och jag gjorde inte av med så mycket. Som tur var hade jag sedlar i börsen, så vi slapp svälta.

Så snart jag kom hem gick jag förstås in på internetbanken, och se, det hade minsann reserverats exakt det belopp som fanns inne. Någon hade alltså gjort en korttransaktion på alla pengar jag hade på kontot?

Med onda aningar om att kortet blivit skimmat (ett ord som saknades i Wikipedia, men som numera finns där :-)) så ringde jag bums till Nordea.

Det visade sig att det var Nordea själva som reserverat pengarna, eftersom de upptäckt att någon vid upprepade tillfällen försökt ta ut pengar på mitt kort i Sydafrika. Mina onda aningar var allstå besannade: någon hade skimmat mitt kort. När jag talade vidare med Nordea-tjänstemannen berättade hon att de också kunnat se att jag förmodligen inte var kvar i Sydafrika, eftersom jag samma dag använt kortet för att betala varor i Göteborg.

Hursomhelst, jag blev mycket tacksam och mycket imponerad! Mitt kort är spärrat och det nya kortet på väg.

Om man skulle förbättra tjänsten på något sätt kanske de skulle skickat ett SMS till mej och just berättat att de reserverat mina pengar för att förhindra att någon obehörig kan komma åt dem.

/Ingrid Ottersten

Lämna en kommentar

2 kommentarer

  • Peter

    Det är ju ett sätt att se på det. Ett annat är att bli lite oroad över att din bank håller sådan rutinmässig koll på var du är och dina shopping-mönster.

  • Carlitos

    Det är ju så med övervakning: det kan användas till olika syften, beroende på ens samvete! Om vi tänker oss ett sjukhuskort med information om medicinskt tillstånd osv. kan det vara livsavgörande! fråga alla diabetiker t.ex. Don't kill the messenger ...