As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

”En skruvad tolkning på ett stort världsproblem”

Read 1454 times

Fredagen den 14 oktober mellan 16.42 och 16.52 ska vår User Experience Strategist och Designer, Mikael Sköld, hålla en föreläsning på UX Open i Stockholm.

Tio minuter?!

– Ja, oavsett var du är i din presentation – så efter tio minuter applåderar publiken, och så är det en minut, sen är det nästa talare.

Det kallas blixttal och Mikael Sköld ska hålla ”Hur agil är en effektkarta?” på UX Open.

– Jag vill avdramatisera att effektkartor ska vara så stort och så innehållsrikt och att man måste göra en förstudie på tre månader – utan istället att man kan komma igång för att testa sina hypoteser med dem.

– Att inte göra så stor grej av det, bara rita upp. Jag gör det ibland andra dagen på ett projekt. Vad är det jag har förstått, att bara rita upp min egen bild, var finns luckorna? Det kan vara första iterationen.

Du använder dig av ett speciellt exempel.

– Vi kan säga så här; det handlar om en skruvad tolkning på ett stort världsproblem, säger han med ett leende.

Det är en jury som valt ut ett antal blixttalare. Hela konferensen UX Open är en så kallad knytkonferens där deltagarna själva bidrar med innehållet. Den består av, utöver blixtpraten, improviserade diskussioner och öppna paneldiskussioner. Mikael Sköld var med redan på den första UX Open, 2012, som blixttalare.

– Det är ett skönt format. Är det en tråkig talare så är det bara tio minuter tills du får höra nåt annat.

Vi kan säga så här. Den skruvade tolkningen av ett stort världsproblem görs inte av en tråkig talare. Det blir tio roliga och givande minuter på UX Open fredagen den 14 oktober i Stockholm. (Bloggen har fått höra en repetition, jodå!)