Enkelhet i fokus i mobilreklam

Johan Berndtsson

Kollade just på Nyhetsmorgon på TV4 och såg att Doro gör reklam för sina mobiltelefoner genom att trycka på hur enkla de är att använda.

Huruvida de faktiskt är enkla att använda eller ej har jag ingen aning om, men att argumentet används i marknadsföringen är intressant. 

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

5 kommentarer

 • Suss

  Enligt min 75-åriga mamma så är den enkel att använda, främst för att den inte innehåller så mycket funktioner. Det är stora knappar, displayen är upplyst och inmatade siffror visas med stor storlek. Tidigare hade min mamma en Nokia modell "vanlig" och den lyckades hon aldrig använda eftersom knapparna var för otydliga, displayen för mörk och inmatade siffror alldeles för små.

 • Fredrik Broman

  Ja, det här är ju perfekt för gamla människor! Glöm inte att dom också är en stor målgrupp. Jag gillar att berättarrösten pratar l-å-n-g-s-a-m-t och TYDLIGT för att folk som hör dåligt ska förstå. Bra reklam! Ska rekommendera min mormor att kolla på en. Enda grejen som saknas är kanske en röst som läser upp siffran du just slog. Då skulle även blinda eller folk med riktigt dålig syn kunna vara säkra på att dom slagit rätt nummer innan man trycker på luren.

 • jonas

  blinda / dålig syn har väll främst ett taktilt behov.. dvs, den där lilla pluggen på femman.. eller vad det nu brukar vara. såg något schysst demo där man kunde trycka ner fingret varsomhelst på en touchdisplay och alltid få femman under det, samt sen dra fingret åt något håll med vibration som respons för varje knapp.

 • Niklas Wolkert

  Apropå blindas åsikt så har just den här telefonen fått pris av självaste Stevie Wonder http://tr.im/tKgu. Våra användartester har visat på väldigt goda resultat, men självklart finns det alltid förbättringspotential. Förhoppningsvis kommer det en mer utförlig beskrivning av designprocessen inom kort.

 • Jonas Söderström

  Ja, än en gång grattis till kollegorna på Ergonomidesign! Se http://www.inuseful.se/2008/07/svensk-design-v.html