Ett enkelt sätt att illustrera användningssituationer

Jon Karlsson

Jag är ganska usel på att rita snygga saker. Så när jag och en kollega för ett tag sedan fick i uppdrag att illustrera ett antal användningssituationer åt en kund kom vi på ett ganska enkelt sätt att komma runt detta.

Vi löste det genom att ta bilder med en vanlig digitalkamera och sedan fixa till dem i Photoshop så att de blev mindre fotorealistiska och mer skissartade. När vi som bäst satt och höll på med redigeringen av bilderna tipsade vå kollega Claes oss om Comic Life – ett program som hjälper en att snabbt göra serietidningar av dina bilder. Så vi använde oss av det för att skapa vår egen lilla serietidning. Här ser ni ett exempel hur det kan se ut:

Ett tips är att överdriva de känslor/situationer som man vill kommunicera, eftersom små nyanser inte syns så bra annars. Det känns lite konstigt när man tar fotot - men resultatet blir mycket bättre!

För er som vill veta exakt hur vi gjorde om bilderna i Photoshop följer här en kort redogörelse (ni som är experter på Photoshop får ursäkta om jag inte svänger mig med rätt terminologi alltid):

  1. Fixa till nivårena (Levels) i bilden så att de ser bra
  2. Duplicera bildbakgrunden två gånger så att du har två nya lager som ser ut exakt som bakgrunden.
  3. Applicera effekten ”Colored Pencil” på det översta lagret (mina inställningar var Width: 4, Stroke: 15, Brightness: 37)
  4. Sen applicerar man ”Soft Light” på samma lager så att det blendar ihop med lagret bakom.
  5. Välj ”mellanlagret” som också är en kopia av den ursprungliga bakgrunden. Applicera filtret ”Cutout” på detta lager (mina inställningar var Levels: 8, Simplicity: 5, Fidelity: 3).
  6. Sätt sedan Fill på det lagret till 80%.
  7. Done!
Lycka till!

Lämna en kommentar