Everytimezone: smart hjälpmedel

Jonas Söderström

Jag satt i New York och alla flyg var inställda på grund av askmolnet. Flygbolagets telefonsvarare gav avgångstider på plan - i Singaporetid. När skulle det landa i Stockholm? Och helt nyligen var jag i San Diego, A var i Stockholm och M på resa från Burma till Paris. Vi försökte få till ett telefonmöte. När kunde vi höras?

De hjälpmedel jag tidigare sett, för att hjälpa en hantera jordens tidszoner har antingen varit uppsättningar med klockor märkta med olika städer. Eller också någon form av världskartor eller glober. Problemet med dem - även om man inte har så komplicerade flerparts-problem att koordinera - är att de egentligen inte lägger fokus på mig - utan på klockan eller världen. Enter everytimezone.com. Här är det faktiskt min tid som står i centrum. Och det är enkelt att se vad en framtida tidpunkt innebär för flera olika platser. (klicka på bilden för att se en större version.) everytimezone visar alla tidssoner parallellt

Inte något man använder varje dag - men riktigt bra när man behöver det, och nytt för mig så man blir så där omedelbart förtjust.

Har du hittat andra bra, svenska digitala användarupplevelser? Glöm inte bort att nominera dem till UX Awards! Resor och konferensdeltagande ligger i potten, både för dig som nominerar och för de som skapat tjänsten, sajten eller appen - kolla på inuseuxaward.com!

Lämna en kommentar