Feedback som gör ont

Sonja Haglund

Jag har ju bloggat om min mamma tidigare, och nu är det dags igen... När jag skulle köpa en äggskivare till min mamma i present hittade jag äggskivarnas Rolls-Royce. Den såg mycket sofistikerad ut med knapp och text, så jag köpte den till henne. Mamma blev mycket glad.

Med presenten följde också ingredienser till några härliga räksmörgåsar. Vi kokade äggen och skalade dem. Det var sen det hände.

Mamma tog äggskivaren. Mamma tryckte ner den stora gula knappen. Mamma skrek.

Trots att där står ”Öppna” och att knappen har en inbjudande urgröpning visade sig att den inte alls var till för att öppna locket till äggskivaren, utan för att göra det lättare att öppna ägget.

Aggskivare

Aj, så fel det kan bli. Men tro mig, det felet gör man bara en gång. Jag köpte en ny äggskivare till mamma och behöll denna i min egen samling av "oanvändbara" produkter.

/Sonja Haglund

Lämna en kommentar

2 kommentarer

  • Niklas Johansson

    Aj aj! Kan det kanske vara denna ägg-manick som inspirerat designen av funktionen för feedback till utvecklare i filmen: http://www.youtube.com/watch?v=M-c0YSsF_O0 ?? ;)

  • Erik

    Hehe...jag gjorde precis samma sak när jag fick den här i julklapp, knappen såg så inbjudande ut :) Har aldrig använt den sen dess.