— 1 min read

Finalist 2: Dramatify

Read 1406 times

En bransch som saknat moderna produktionsverktyg är tv- och filmbranschen. Men nu finns Dramatify, som är så bra att den är i final i inUse Award. – Jag fick bekräftat att man jobbar med mjukvara som lanserades 1992 som alla hatar, säger Annika Lidne om hur hon inledde framtagandet av Dramatify.

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut! 

Dramatify hjälper filmteam att hålla reda på alla detaljer för en filminspelning – ett svenskt verktyg med internationell marknad, som sparar in tusentals papper.

Så lyder juryns utlåtande om varför Dramatify är klart för final i inUse Award 2016.

– Vad roligt, jag tänkte 'vi slänger in en nominering'. Vad kul, säger Annika Lidne vd och co-founder, Dramatify.

Lidne har en bakgrund som förklarar uppkomsten av tjänsten.

– Jag är infödd i tv-branchen, min mamma var producent på SVT, jag jobbade där under skolan och efter. Sen har jag varit inom webbranschen när den växte fram.

I samband med ett produktplaceringsjobb i en långfilm kom hon på återbesök i filmvärlden. 

– Jag insåg att det inte hänt nånting vad gäller vettiga redskap. Jag fick bekräftat att man jobbar med mjukvara som lanserades 1992 som alla hatar.

Vi släpper en enklare version och kollar vad folk tycker är bra och dåligt

Idéen var född och arbetet inleddes. Steg för steg.

– Vi bygger ingen funktionalitet utan att vi har ett antal önskemål från användare och presumtiva användare. Designmässigt gör vi ett antal iterationer, släpper en enklare version och kollar vad folk tycker är bra och dåligt och sen ökar vi på.

– Allt ska vara tydligt och enkelt att förstå utan instruktioner.

Det är stor glädje hos finalisten, men det finns också bubblande framtidstankar. Det finns områden som Dramatify kommer fungera väl i samband med.

– Vi står inför hela VR-revolutiuonen. Just nu spelas det in en italiensk VR-långfilm och BBC jobbar mycket med VR, exempelvis.

Juryn – Chris Lindgren, Anna Rosling Rönnlund, Carola Löfstrand, Johan Berndtsson och Jonas Söderström  – har jobbat hårt för att få fram finalisterna i ett jämnt startfält. Vi kommer fortsätta presentera finalisterna här på bloggen och på inuseaward.se. Och den 20 oktober är det Prisutdelningsfesten!

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut!