Från vänster: David Dinka, Jonas Söderström, Martin Espmark, Ylva Lipkin och Lennart Waldenström.

Finalisterna klara för inUse Award!

Ola Nilsson

Juryn har sagt sitt. Nu avslöjas det vilka bidrag som gått till final och får sola sig i strålkastarna på inUse Award på Vasateatern i Stockholm den 4 oktober.
– Det har varit väldigt roligt och svårt, säger jurymedlemmen Anna Eriksson,
Generaldirektör för myndigheten för digital förvaltning.

Varmt välkomna till Galafesten den 4 oktober – här anmäler ni er!

Massor med bidrag kom in till årets inUse Award. Och nu har juryn slitit hårt för att komma fram till finalisterna. 

– Som alltid är konkurrensen stentuff, men med riktigt bra diskussioner har vi till slut hittat fram, säger jurymedlemmen Jonas Söderström, User Experience Strategist & Designer på inUse.

– Det var sådan bredd i branscher och användningsområden på de nominerade bidragen, det lovar gott inför framtiden, säger jurymedlemmen Anna Eriksson, Generaldirektör för myndigheten för digital förvaltning.

Här är finalisterna med juryns motiveringar:

Aracua (publiceringsverktyg hos Mittmedia)

Så enkelt som ett publiceringssystem borde vara – men sällan är. Ett bra arbetsverktyg för journalister som gynnar riktig, lokal nyhetsförmedling i en värld av fake news.

Dit-i-tid (tjänst)

Tydlig mötesinformation och påminnelser som funkar för alla, oavsett förmåga, kan minska andelen uteblivna möten avsevärt. Dessutom en öppen lösning som kan byggas in och anslutas till många tjänster.

EasyPark (app)

Betala utan småmynt. Förläng utan att springa från lunchen. Åk tidigare och få tillbaka avgiften. Smartare parkering, helt enkelt – från Tromsø till Torremolinos.

Funkify (verktyg, Chrome-extension)

Se din sajt genom andras ögon. Funkifys simuleringar av hur personer med funktionsvariationer upplever en webbsida är en ögonöppnare, som ger en nästan smärtsam insikt i vikten av att bygga tillgänglig webb. Ouch!

Opti (app, tjänst)

Lättillgänglig och väldesignad information från en oberoende rådgivare gör det enklare att fatta bra beslut om sitt fondsparande.

Språkkraft Reading Coach (app)

Svenska-träning med verkliga texter kopplade till många pedagogiska verktyg. Lär dig språket och lär känna samhället samtidigt.

Svenskalag (app/webbtjänst)

Förenklad administration betyder mer tid till sporten, till nytta för såväl tränare och spelare som för anhöriga och supportrar.

TipTapp (app/tjänst)

För dig som har mer skräp än tid eller armstyrka är TipTapp din enkla lösning.

Tolkvox (app/tjänst)

Mandarin? Tigrinja? Urdu? Med en tolk i mobilen kan vi prata med varandra – även om tolken sitter på andra sidan jorden.

Trine (sajt/tjänst)

Investera i solkraft i utvecklingsländer. Med ren energi kommer bättre hälsa, minskad klimatpåverkan – och lampan som gör att barnen kan läsa läxorna.

– Det är alltid bidrag som överraskar en och man hittar alltid nya saker som man inte tänkt på tidigare. Det är väldigt givande, säger Sara Lerén, juryns ordförande och Director of Agile Development and Inclusive Design på inUse.

– För samtliga bidrag som skickades in och även finalisterna, så är det en ganska tydlig övervikt som kommer ur goda syften. En klar trend var att många appar och tjänster handlade om klimatavtryck och koldioxidutsläpp, säger Jonas Söderström.

– Jag är väldigt nöjd med juryns sammansättning som haft representation från många olika typer av verksamheter vilket lett till väldigt bra diskussioner om design, nytta och såväl önskade som oönskade effekter, säger Sara Lerén.

Galafesten hålls på Vasateatern i Stockholm den 4 oktober. Varmt välkomna dit – här anmäler ni er!

Lämna en kommentar