Förbered dig för lagen om digital tillgänglighet

Ola Nilsson

Ursäkterna är slut. Nu blir det lag. Så det är därmed hög tid att göra dig redo om du jobbar på offentlig myndighet. Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service börjar gälla innan månaden är slut.

Den 23 september kör vi ett kostandsfritt webinar med vår tillgänglighetsexpert Sara Lerén. Samma dag börjar den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service att gälla.

Den så kallade Dos-lagen omfattar alla webbsidor och mobila applikationer inom offentlig sektor, och tjänster som inte följer lagen kan bli tvungna att böta om inte brister åtgärdas i tid.

Har du inte hunnit börja jobba med tillgängligheten för din digitala tjänst än? Eller har du börjat men behöver hjälp vidare? Då ska du lyssna på det här föredraget. 

– På webinariet får man en genomgång av det viktigaste med lagen, och konkreta tips om hur man på ett enkelt vis kan börja kolla hur tillgänglig ens digitala tjänst egentligen är, säger Sara Lerén, Director of Sustainable Design på inUse.

– Om man inte redan jobbar med tillgänglighet är det helt klart dags att börja med det, för genom att funka för fler kommer ens digitala tjänst att bli mer användbar och skapa mer nytta.

Anmäl dig här!

Föreläsare är Sara Lerén, Director of Sustainable Design på inUse. Flitigt anlitad dels som designer men också som föreläsare inom tillgänglighet och hållbarhet.

Lämna en kommentar