Från Windows till Mac - Kärlek med förhinder

Johan Berndtsson

Efter knappt tre år tillsammans fick min partner Windows plötsligt hjärtattack och avled. Jag sörjde i ett par veckor, men sedan tog min längtan efter en ny partner tag i mig. Jag bestämde mig för att satsa på något helt nytt och okänt för mig. Jag ville lära känna Mac OS.

Detta blev dock svårare än jag räknat med. Det ska sägas med en gång att jag aldrig varit tillsammans med en Mac tidigare, och knappt umgåtts med hennes "typ" innan heller. Från pålitliga källor hade jag dock hört att Mac OS skulle vara en bra och pålitlig partner. Så efter en hel del funderade, och efter ingående samtal med min vän Google, bestämde jag mig för att göra slag i saken.

Låt mig presentera min nya partner. MacBook Pro.

Macbookpro

På vår första dejt - ren lycka. Hon var vacker som en dag. En bländande skönhet som jag inte tidigare upplevt i en relation.

När vi pratade med varandra märkte jag snart att vi missförstod varandra ibland, och talade lite olika språk. I början tänkte jag att det nog skulle gå över, och att det inte var så farligt, men ibland förstod jag inte alls hur jag skulle kommunicera med henne. Jag fann inga ord för att få säga det jag kände. Det hjälpte inte hur mycket jag än pratade med henne och frågade.

När jag försökte säga @ hittade jag inte ordet för språket var inte som jag var vid från mina tidigare partners. Inte heller { och } var lätta att säga. Vi ska inte tala om hur svårt det var att fotografera min älskling (print screen).

Som tur var kom min vän Google, som för övrigt också arbetar som äktenskapsrådgivare, åter till undsättning. Han hjälpte mig med översättningen så att jag och min älskade kunde prata med varandra.

Vi klarade således av vår första kris på ett föredömligt sätt. Tur var väl det, för när man tittat sig trött på den vackra utsidan vill det till att det som finns på insidan är bra. Det är först när man lär känna varandra som hela skönheten och personligheten kommer fram.

Jag tror och hoppas att Mac OS och jag kommer att följas åt under många år, och få många underbara barn tillsammans.

/Santto Tajakka - Gästbloggare

Lämna en kommentar