Frukostseminarium 16 oktober: Se vad dina användare ser - Kvalitetssäkra med eye-tracking

Johan Berndtsson

Vi fortsätter med våra frukostseminarier i Stockholm. Redan den 16 oktober bjuder vi på:

Se vad dina användare ser - Kvalitetssäkra med eye-tracking

Funderar du på om besökarna på din webbplats ser samma saker som du förväntar dig att de skall se? Hittar de informationen som de letar efter? Letar de ens på rätt ställe på sidan? Ta reda på det genom att kombinera ett användningstest med eyetracking.

Ett sätt att kvalitetssäkra din webbplats är att du spelar in dina besökares ögonrörelser under ett användningstest. På det sättet kan du få tydliga svar på vad dina besökare ser och inte ser, men även få övertygande argument för och emot olika designlösningar.

Välkommen till ett frukostseminarium där du får se exempel och demonstrationer av eye-tracking–tester av webbplatser från både myndigheter och kommersiella webbplatser.

Efter seminariet kommer du att känna till:
- Vad eye-tracking är och hur det fungerar
- Hur eye-tracking kan hjälpa dig att förbättra er webbplats eller ert IT-system
- När du bör testa med eye-tracking
- Hur du genomför ett användningstest med eye-tracking

Seminariet hålls av inUse i samarbete med Tobii Tecchnology som är världsledande inom lösningar för eye-tracking, där de erbjuder nya sätt att förstå användningsbeteenden. Deras produkter används bl.a. för  användningstester av webbplatser, datorprogram, spel, interaktiv TV.

Frukostseminariet riktar sig till dig som jobbar med att följa upp nyttan och användningen av er webbplats eller ett IT-system. Du jobbar kanske som webbredaktör, webbstrateg, webbansvarig, webbdesigner eller liknande.

Tid och plats
Torsdag 16 oktober, Westmanska Palatset, Holländargatan 17, i Stockholm. T-bana Hötorget.

Frukost serveras från 8.00. Seminariet börjar kl 8.30 och håller på till kl 9.30.

Anmälan
Skicka din anmälan till seminarier@inuse.se senast 13 oktober. Skriv ”Stockholm 16 oktober” i ämnesraden.

Samtliga seminarier är gratis men anmälan är bindande. Om du uteblir tar vi ut en avgift på 400 kr. Om du inte kan komma går det bra att överlåta din plats till en kollega. Observera att vi endast tar emot 2 anmälningar från en och samma organisation.

Nästa frukostseminarium äger rum 20 november, då vi talar om agila metoder och användbarhet.

Lämna en kommentar