Frukostseminarium: En kommuns webbplats måste väl rikta sig till alla - eller?

Johan Berndtsson

OrebroFölj med på en resa där Örebro kommun visar hur de har arbetat med att bygga om sin webbplats från en webbplats som riktar sig till "alla", till en webbplats som strategiskt arbetar mot fem utvalda målgrupper.

Röster från Örebro kommun berättar om hur de valde ut de målgrupper som www.orebro.se skulle rikta sig till.

I projektet har vi arbetat med att definiera syftet med webbplatsen. Syftet har sedan omvandlats till konkreta skisser och prototyper på hur webbplatsen behöver vara utformad för att syftet ska uppnås.

På seminariet får du följa arbetet från de första intervjuerna med kommunens invånare till hur medborgarnas önskemål styrde utformningen av webbplatsen. Du får också ta del av de mätbara mål som sattes upp för såväl hela webbplatsen som för respektive målgrupp. Vi berättar även om hur vi har kombinerat lättrörliga (agila) systemuvecklingsmetoder med användbarhet.

Kom till Westmanska Palatset (Holländargatan 17 i Stockholm, T-bana Hötorget) torsdagen den 24 januari. Frukost serveras från 8.00. Seminariet börjar kl 8.30 och håller på till kl 9.30.

Skicka din anmälan till seminarier@inuse.se senast 18 januari.

/Funda Denizhan

Seminarierna riktar sig till verksamhetsutvecklare, IT- och informationschefer, webbredaktörer och informatörer. Du arbetar med att organisera arbetet med er webbplats eller era olika IT-lösningar och vill lära dig mer om olika metoder och angreppssätt för att förbättra era IT-lösningar.

Samtliga seminarier är gratis men anmälan är bindande. Om du uteblir tar vi ut en avgift på 400 kr. Om du inte kan komma går det bra att överlåta din plats till en kollega. Våra kommande seminarier är 4 mars och 24 april 2008. Boka in datumen redan nu - mer information kommer inom kort!

Lämna en kommentar