Gratis rapport: So... does the iPhone live up to it's hype?

Johan Berndtsson

Ladda ner rapporten "So... does the iPhone live up to it's hype?"I väntan på att iPhone skall släppas i Sverige offentliggör vi nu den rapport om som vi tog fram under hösten, och som första gången presenterades på World Usability Day.

Apples iPhone ser ju fantastiskt glassig ut, och den har hyllats av press och kritiker världen över. Men är den verkligen så bra? Och, om den är det, vad beror det på?

Ladda ner rapporten "So... does the iPhone live up to it's hype?"  (PDF, 1 MB).

PS. Detta inlägg finns också på engelska. DS.

Lämna en kommentar

7 kommentarer

 • dodenonnonisos

  det här är, i min ögon, inte en jämförelse mellan iphone och andra mobiler utan en jämförelse mellan telefoner med och utan pekskärm. de saker som lyfts fram som enkla, intuitiva och bra med iphone hade jag i min sony-ericsson p800 redan 2002 (jag tog bort luckan). bild: http://img.gsmarena.com/vv/pics/sonyericsson/snp800_00.jpg p800 har sedan följts av p900, p990 och p1 (den kan man dock ej ta bort knapparna på, men den har fortfarande en stor pekskärm). det hade varit mer relevant att testa mot dessa och liknande telefoner...

 • pligg.com

  Gratis rapport: So... does the iPhone live up to it's hype?

  I väntan på att iPhone skall släppas i Sverige offentliggör vi nu den rapport om som vi tog fram under hösten, och som första gången presenterades på World Usability Day.

 • Peter

  Designern med självaktning läser förstås också Tuftes åsikter: http://www.edwardtufte.com/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00036T&topic_id=1

 • Per Axbom

  Tack för rapporten. iPhone är läcker men jag skulle bli alltför frustrerad med den. Min Nokia E61 har varit svaret på alla mina böner. Ett inte alltför seriöst inlägg i debatten är The iPhone is a piece of shit, and so is your face: http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone ;)

 • Jon

  dodenonnonisos: Valet av telefoner i testet kan vi säkert diskutera i all oändlighet. Innan vi bestämde oss för just dessa modeller pratade vi om att göra en jämförelse mellan smartphones. Men iPhone är väl egentligen ingen riktig smartphone om man jämför den med tillexempel SonyEricsson P1, HTC TyTN, Blackberry, etc. Vi pratade också om att göra en jämförelse mellan Touch-mobiler, men inte heller detta kunde vi enas om. I slutändan valde vi att jämföra 4 nya (och relativt avancerade) telefoner. iPhone hade precis kommit ut. Nokias N95 hade varit på marknaden i en dryg månad. SonyEricssons W910i var precis utkommen. HTCs TyTN hade precis fått en uppgradering till Windows Mobile 6 plattformen. Testet syftade mycket till att testa de mest basala funktionerna i en telefon: ringa, SMSa, lägga till kontakt, ringa kontakt, höja samtalsvolym, sätta telefonen på ljudlös, etc. Basfunktioner som man kan tycka att ALLA utan större problem skall kunna hitta på en TELEFON. Annars borde det - per definition - inte vara en telefon. Så var det :)

 • Kent Jönsson

  Jag har haft SE 800, 910, 990, Nokia 9100, 9210, 9500, plus en del Siemenslurar. Nu en iPhone som jag inte byter bort mot någon annan som finns på marknaden idag.

 • fredriks

  Det är som vanligt vi überintresserade som har kommentarer och känner oss mer el mindre förnärmade av testet beroende bl a vilken telefon vi själva har. Testet handlade väl om hur lätt det var att utföra vissa basala, simpla och för alla mobiltelefoner generella saker. Testpersonernas kommentarer är ju entydiga, hur mycketvi andra än vill att Ericsson skall vara bäst,..eller Nokia, eller...