Skip to main content

  — 1 min read

Grid-It – smart hållare för alla dina IT-prylar

Read 226 times

Flänger du omkring mycket, med massor av IT-prylar i väskan? Då är Grid-It en smart lösning för dig.

Dags för lite pro-tips och konsumentjournalistik här på bloggen.

Vi är många som har massor med teknikprylar i våra väskor. Förutom själva datorn och mobiltelefonen är det ju dessvärre nödvändigt att ha diverse laddare, sladdar, extrabatterier, extra minneskort, adapters av olika slag, allehanda tillbehör, clickers ... mängden prylar minskar inte direkt.

Flänger man runt som konsult eller föreläsare är det ett elände att hålla reda på alla de där. Lätt att glömma kvar något när man drar vidare. Och i säkerhetskontrollen på flyget är det inte alls säkert att personalen nöjer sig med att du tar ut datorn – jag brukade regelbundet få höra att jag hade för mycket småelektronik i, och att jag måste ta ut dem och köra väskan en gång till – medan minuterna ticker mot avgång. (En gång på Gardemoen, som av någon anledning har världens petigaste security, fick jag köra väskan tre gånger...)

”Brukade” – för Grid-It från Cocoon har faktiskt löst flera av de där problemen för mig. Grid-It är plattor i olika storlekar med elastiska gummiremmar kors och tvärs i ett oregelbundet mönster, där man enkelt kan spänna fast alla sina småprylar. I säkerhetskontrollen drar jag snabbt ur den och lägger den i lådan. Och efter ett gig är det är lätt att se om något fattas, när man stoppar tillbaka den i väskan. Hur smart som helst.

Jag som i perioder reser extremt mycket har därför några olika set färdigpackade jämt – för föreläsningar, för annat, med rätt uppsättning adaptrar och pryttlar – så jag bara kan ta ett set och stoppa i väskan när jag åker.

Och självklart behöver det inte bara vara för IT-prylar: Alla sorters småsaker som man behöver organisera på resan kan fästas och ordnas. Plattor finns i olika färger och i storlekar från necessär-storlek till resväska. Jag har en större och en mindre, som passar perfekt i en vanlig datorväskas stora fack och sidofack.

Jag har inte sett någon svensk återförsäljare än, men självklart kan du beställa via nätet och få dem med post. Cocoon har också en ryggsäck med inbygd Grid-It-platta, som jag inte provat, men som också ser praktisk ut.

En stor Grid-It i väskan på flyget.