Håll till höger ... eller?

Johan Berndtsson

På planet hem från Barcelona såg jag följande skylt:

Lockdoor

Bilden är tagen med låst dörr, vilket gör den "hjälpsamma" skylten en aning missvisande. Min gissning är att man gjort en massa skyltar som den ovan och satt dem på samtliga flygplanstoalettsdörrar, oavsett om de öppnas på höger eller vänster sida (som denna gjorde).

Det är viktigt att testa sin design i verkligheten ... då kan man upptäcka fantastiska saker :)

/Jon Karlsson

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Sara Eggert

    På flyget till Shanghai tog det ett tag innan jag fick förklarat av flygpersonalen hur man skall öppna dörren till toaletten! Handtaget och bilden visar att man skall öppna dörren genom att dra den till höger, ungefär som en dörr på lister. När inte detta gick började jag dra den åt vänster. När inte detta gick heller antog jag att toaletten var upptagen och ställde mig där för att vänta. Efter ett tag kom en flygvärdinna förbi och undrade varför jag stod i kö till en ledig toalett? Fick då visat för mig att man varken skulle dra dörren till höger eller vänster utan trycka på dörrens mitt så att den vek i hop sig och då öppnades! Gillar inte att dålig design får en att känna sig dum!...Grr!