Hallå där Alexander Skogberg!

Sara Doltz

Alexander Skogberg är nyanställd interaktionsdesigner på inUse. Vad har du gjort tidigare Alexander?
– Jag är uppväxt på Åland men flyttade till Göteborg 2005. Där studerade jag till civilingenjör på Chalmers, lett av mitt intresse för IT och Internet. När jag sedan skulle välja inriktning på mitt masterprogram så kände jag direkt att interaktionsdesign var rätt för mig. Det väckte den kreativa ådran som alltid funnits, men aldrig blommat ut. Blandningen mellan teknik och kreativitet kändes helt perfekt.

Var har du arbetet innan?
– Efter att jag var klar med min utbildning så fick jag jobb som konsult på HiQ i Stockholm. Där har jag jobbat väldigt mycket med mobile first, responsiv webbdesign och tillgänglighet men också generellt med användbarhet: ta fram wireframes och utföra användningstester. Webben över lag är ett av mina stora intressen.

Varför det?
– För tio år sedan gjorde vi hemsidor. Men det vi gör nu är så mycket mer. Det finns så fantastiskt många webbtjänster som förenklar och effektiviserar människors liv. Dessutom är webben något som i princip alla har tillgång till på något sätt, inte bara en nischad målgrupp. Plattformen utvecklas ständigt och det finns mycket att sätta sig in i och lära sig.

Vad var det som fick dig att välja inUse?
– Jag var sugen på ett miljöombyte efter 4,5 år på samma arbetsplats. Sen ville jag arbeta lite mer nischat med UX och mer in-house med samma människor – som resurskonsult sitter man ofta ensam ute hos kunden. Dessutom har inUse gott rykte och jag känner folk som jobbat här.

Lämna en kommentar