— 1 min read

Här är studentvinnarna!

Read 1315 times

Tio studenter, UX-världens framtid, vann varsin biljett till From Business to Buttons 2015. Och vinnarna är…

Vi hade 700 biljetter till From Business to Buttons. Tio av dem hade vi reserverat för att ge bort till studenter. I slutet av februari arrangerade vi därför en tävling där ansvariga för utbildningsprogram fick nominera ett antal studenter som skulle få gå gratis på konferensen. Vi fick in många förslag, valet var tufft och till sist blev det motiveringarna som fick vägleda oss fram till vilka som skulle få biljetterna.

Drömjobb i förarmiljö

En av vinnarna är Victoria Wånsander som läser Informationsteknologiprogrammet med inriktning på UX Design på Högskolan i Skövde.

– Jag hoppade av glädje när jag fick reda på att jag skulle få gå på konferensen. Det ska bli fantastiskt att få tala med alla andra likasinnade – de som verkligen lever UX. Jag hoppas kunna insupa kunskapen från yrkesvärlden och ta del av allt det där som inte når klassrummet.
Viktoria går andra året på programmet, hennes framtida drömprojekt är att utforma komplexa förarmiljöer för bil, lastbil eller sjöfart.

– Det bästa med UX är ju att det finns överallt, att det inte är begränsat till ett gränssnitt eller ett datasystem. Det finns behov på alla ställen, i alla branscher, och intresset från företagens sida verkar öka, säger Victoria Wånsander.

Göra världen bättre

Även Johanna Strömberg läser sitt andra år på Digital design- och innovationsprogrammet på Högskolan i Halmstad. Hon ser fram emot att bli inspirerad, lära sig mer om hur andra arbetar med UX samt att lyssna till Steve Wozniak.

­– Grejen med UX är att man förbättrar saker som används dagligen. Att utforma lösningar som folk förstår och samtidigt gör deras vardag, och hela världen, lite bättre. Kan jag designa något som lämnar användaren med en positiv upplevelse eller känsla, då har jag lyckats.

Åtta till studenter kommer att få gå på konferensen: Alexander Schreiber, Nanna Nauman, Maria Ågren, Hedda Selder, Sofia Fröjdman, Caroline Ekstrandh, Frida Hagelberg och Viktor Gustafsson.

Vår förhoppning är att studenterna som deltar ska bli inspirerade och kunna nätverka bland framtida arbetsgivare, att de får med sig färsk kunskap hem om det senaste inom området och att de sedan ska kunna föra vidare den förvärvade kunskapen till sina kursare. Vi på inUse hälsar er varmt välkomna!