Skip to main content

  — 1 min read

Hej, Sofie Werme!

Read 124 times

Vi välkomnar Sofie Werme, ny User Experience Designer på inUse Göteborgskontor!

Hur hamnade du på inUse?

– inUse var redan under studietiden ett företag som jag såg upp till och hoppades på att någon gång få bli en del av. En arbetsplats som alltid legat i framkant och varit en inspiration för andra som verkar inom UX- och tjänstedesign. När jag sedan flyttade till Göteborg i höstas så tog jag också tillfället i akt att ta kontakt med inUse och jag är väldigt glad över att jag gjorde det.

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?

– Oj, det är en svår fråga. Jag tänker att alla erfarenheter betyder mycket och formar en på olika sätt. Men jag har tidigare jobbat med utveckling av lastbilar, både som konstruktör och projektledare. Under den tiden växte jag mycket som person genom att våga ta plats i en mansdominerad bransch och bli bättre på att både ta och ge kritik.

Vad driver dig och vad är dina styrkor?

– Några av mina styrkor är att jag är väldigt målmedveten, positiv och lyhörd. Jag drivs av tanken på att göra skillnad för andra människor, att kunna påverka deras vardag till det bättre. Hela processen med att försöka hitta den bästa lösningen på ett problem är en otrolig drivkraft. Jag älskar också att lära mig nya saker, vilket gör rollen som konsult perfekt, eftersom då finns det möjlighet att lära sig en massa olika saker om allt från löneadministration till elektriska fordon.

Vad jobbar du allra helst med i projekt?

– Jag märker hur jag alltid får otroligt mycket energi i mötet med användare. Det är motiverande att vara med redan från start och samla in information från verkliga personer. Lika roligt som frustrerande är det att också validera sina lösningsförslag med användarna, och då i vissa fall få sina antaganden omkullkastade under projektets gång.

Vill du också jobba på inUse? Kolla in vad vi har att erbjuda!