Hur många använder en Internet Explorer 6 i Sverige?

Johan Berndtsson

Internet_explorer_logo_old Alla har vi väl någon gång fått den (eller liknande frågor) – jag fick den senast idag och vill därför tipsa om en bra sida för att söka rätt på denna typ av information - StatCounter. Man kan filtrera på Web Browsers, Mobila Browsers, Operativsystem, Mobila Operativsystem, Sökmotorer samt världsdelar och länder. Visste ni t.ex. att iPhone/iPod Touch driver 75% av den mobila browsertrafiken i Bahamas ;)


Update: Som Peter (se kommentarer) påpekar är statistiken baserat på siffror från de som använder StatCounter som loggverktyg på sina sidor. Här kan ni läsa mer om det

Lämna en kommentar

4 kommentarer

 • Pär Thernström

  ..och svaret är ca. 10% om jag läser statistiken rätt. Bara så man inte blir snuvad på rubriken när man läser det här inlägget :)

 • Peter

  ...och StatCounter känner bara till användare som besöker en webbplats som använder StatCounter som verktyg för att besöksstatistik. Ofta verkar det användas av enklare privata hemsidor och jag har aldrig stött på det på någon av de webbplatser jag arbetat med. Därmed kan man inte få reda på siffror för hur många som använder IE6 i Sverige och som Pella säger så kan din målgrupp se helt annorlunda ut. Jag skulle vilja att några stora sajter i sverige delade med sig av sådan här aggregerad statistik för ett bättre underlag.

 • Pella Bergquist

  ...men det är också så att majoriteten av landstingen använder IE 6. Det viktiga är inte alltid hur många generellt sett utan "hur stor del av min målgrupp". Och den kan vara en väldigt distinkt underavdelning till det breda begreppet "land" ;-)

 • Jon

  @Pella: Absolut är det så och det är såklart en valid fråga att ställa sig. Men det kan finnas tillfälle då det är intressant att få en mer generell bild. @Peter: Bra påpekande, skall förtydliga det i inlägget.