Hurra för Tommy Sundström och Användbarhetsboken

Johan Berndtsson

Tommy_o_boken Hej Tommy! Vad roligt att användbarhetsboken kommer ut som gratisbok på nätet! Men varför i hela friden ger du bort allt ditt hårda arbete gratis?

- Jag har något att säga, och vill säga det till så många som möjligt. Värdet i en bok ligger inte i det man får in på försäljningen, utan på de relationer den skapar. Så det här är ett sätt att få ut mer av mitt hårda arbete.

  • Men även om man ser det rent försäljningsekonomiskt, så är jag övertygad om att boken faktiskt kommer att sälja bättre av att vara gratis. Det svåra idag är inte att skriva en bok, det svåra är att berätta för potentiella läsare att den finns. Visst, att boken finns på webben gör att många kommer att kunna läsa den gratis. Men den kommer att synas varje gång någon som gör webb Googlar efter lösningen på ett problem - så jag får också något gratis: marknadsföring till rätt människa vid rätt tillfälle. Och många föredrar fortfarande en pappersbok framför en skärm, så jag är inte orolig för försäljningen.
Vad har varit svårast under resan från det att idén om en gratis webbversion kom tills idag?
- Att befria mig själv från den primitiva reflexen att boken är min och att folk får banne mig betala om de vill läsa den. Och att få förlaget att förstå att en liten bit av en stor kaka kan vara mycket större än allt av en liten kaka.
Boken har några år på nacken nu, har du gjort några uppdateringar i samband med att den kommer ut på webben, eller ligger det längre fram?
- Jag är glad att jag valde att undvika att skriva om teknik och istället har hållt mig till mer allmängilitiga saker, så den håller fortfarande ganska bra. Jag kommer inte att uppdatera själva boktexten, men däremot bloggar jag ju hela tiden om vad som händer nu och de blogginläggen kommer att synas tillsammans med texten.
Tack så mycket Tommy! Jag och säkert många andra ser fram emot att tjuvläsa i boken på webben, trots att vi naturligtvis redan har den i pappersformat i bokhyllan.

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Max Ljungqvist

    Grattis Tommy! Har din bok i hyllan och kommer förmodligen att läsa den mer nu när den finns på nätet :)