IKEA börjar(?) med färgsök

Jon Karlsson

I förra veckan skrev jag om IKEAs nya iPhone app, som i ärlighetens namn inte hade så mycket att komma med. Bland annat så föreslog jag att IKEA borde låta sina användare söka produkter baserat på färg, något som Etsy, Google och andra företag redan möjliggjort.

Idag upptäckte jag till min förtjusning att man redan har detta som en filtreringsmöjlighet på sin sökresultatssida (jag vet dock inte hur länge funktionen funnits i bruk - någon som vet?). Skall man vara lite kritisk så tycker jag dock att funktionen är lite väl osynlig på sidan - jag missade den helt först. Eftersom filtreringsfunktionen har med färg att göra borde man kanske använt sig av just färg för att tydliggöra detta för användaren. Istället för att skriva ut namnen på ett antal färger så skulle man kunnat använda en lite mer visuell lösning, i stil med den nedan.

color-picker

Eftersom produkterna ändå verkar taggas med en liknande funktion så borde detta inte vara så svårt att implementera (se bilden lite längre ner på den länkade sidan).

Jag skulle också gärna sett en funktion som tog sin utgångspunkt i att man väljer en färg, eller ett färgspann, och att alla IKEAs produkter i just den färgen visades. Sen hade man kunnat jobba med filtreringen för att hitta just den produkt som jag är intresserad av; Den får max kosta 350 kr, det skall vara en toalettpry, etc.

Lämna en kommentar