Inför inUse reseseminarium: Skjutsgruppen

Pelle Sten

SkjutsgruppenSkjutsgruppen har skapat ett ramverk för andra att hitta resekamrater. Detta gör de via bland annat Facebook och Twitter. Tre dagar efter inUse-seminariet firar de Samåkningsdagen.

Vi ställde några frågor till Mattias Jägerskog, Community Manager Skjutsgruppen, om rörelsen.

Vad är Skjutsgruppen?

– Skjutsgruppen är en samåkningsrörelse inom de sociala nätverken. Med det menas att vi är där människor redan är, och där de lever sina liv online - snarare än på en extern webbplats. Vi prioriterar kommunikation och försöker via kommunikation göra samåkning så enkelt, roligt och relevant som möjligt. Detta är både en idé och en praktisk handling, som vi förhoppningsvis kan fördjupa oss mer i under seminariet.

Hur startade ni?

– Samåkning är inte någonting nytt och flera grupper har funnits innan oss. År 2007 hände dock en ny grej; Facebook stegade in i Sverige. Många saker hände med Facebook, bland annat att människor började använda sina riktiga namn i stället för nick names. I detta startades Skjutsgruppen, som via vänner bjöd in vänner som bjöd in vänner.

Vad är ert mål?

– Underlätta samåkning och bredda perspektiven på vad samåkning kan vara. Samåkning är mer än vad man ibland tror.

Finns det någon ny eller förbättrad digital tjänst som skulle hjälpa er i ert arbete?

– Vi tror att kommunikation är det viktigaste. Det är viktigt att hitta de vägar där det är lättast för våra medlemmar att kommunicera. Om några år har tänket med smartphones och GPS/LBS (location based service) etablerat sig för den bredare massan och det kommer betyda mycket för samåkning (Facebook Places kommer antagligen snabba upp detta). Därför ska vi helt klart finnas i smartphones.

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Tweets that mention Inför inUse reseseminarium: Sk

    [...] This post was mentioned on Twitter by skjutsgruppen.nu, skjutsgruppen.nu, skjutsgruppen.nu, Mattias J, mikke flip and others. mikke flip said: Inför inUse reseseminarium: Skjutsgruppen http://goo.gl/fb/hIjZS #okategoriserade [...]