Inför inUse reseseminarium: Taxi Stockholm

Pelle Sten

Taxi Stockholm har skapat en iPhone-applikation där du kan beställa en taxibil utan att veta var du är. I morgon, tisdag den 28 september, deltar Hans-Ole Lomstedt, marknad- och försäljningschef, i inUse seminarium om digitala tjänster för resenärer. Vi passade på att ställa några frågor innan seminariet till Leona Ohlsson, projektledare för appen.

Taxi Stockholms iPhone-appVad är Taxi Stockholms iPhone-app?

– Vår iPhonebokning är ett enkelt sätt att göra sin direkt- eller förbokning med några snabba klick. Det kan vi göra tack vare att vi använder iPhonens GPS. Inmatningen av adressen blir så mycket enklare. Applikationen är gratis och ökar vår tillgänglighet för kunden.

Varför valde ni att köra det här projektet?

– Insikten om att på sikt så kommer de automatiska kanaler för bokning som vi haft inte motsvara våra kunders behov. För att bibehålla och öka tillgängligheten.

Hur har responsen varit från kunderna?

– Fantastiskt. Vi ligger bra till i iTunes App Store och den respons vi fått (antingen direkt eller indirekt via sociala medier) har varit nästan enbart positiv. Kunderna upplever applikationen som modern och användarvänlig och det är också det som spelar störst roll för våra kunder.

Finns det planer för versioner för fler plattformar, Android till exempel?

– Absolut, vi planerar både att vidareutveckla iPhone-applikationen och att ha en motsvarighet för Android.

Lämna en kommentar