Informationsstöld

Sonja Haglund

Skillnaden mellan fysisk information, och digital information är inte så självklar. I vart fall inte för 40-talisterna. I vart fall inte för min mamma.

En av de största skillnaderna mellan fysisk och digital information är att den fysiska bara kan finnas på en plats samtidigt. Om man tar den med sig så försvinner den från det ställe, t.ex. den anslagstavla, som den just satt på. Digital information däremot kan finnas på flera ställen samtidigt.

För ett tag sedan när min mamma ringde mig var hon mycket upprörd. Hon sa att hon inte hittade någon knapp som hjälpte henne att skriva in information på Internet. Eftersom min mamma precis har börjat skicka SMS och chatta med oss barn på MSN, tyckte jag att det var lite konstigt att mamma helt plötsligt skaffat sig en hemsida, och nu skulle lägga upp lite information (kort på barnen!? Bevare mig väl...).

Hemnet_4 Det visade sig att min syster just kopierat information om en lägenhet från en bostadssajt in i ett dokument, som hon därefter e-postat till mamma. När mamma sedan skulle söka upp lägenheten på bostadssajten, hittade hon den inte. Hon sökte igen, och hittade den inte då heller. Istället för att anta att lägenheten blivit såld, och därmed plockats bort fr ån bostadssajten drog mamma en helt annan slutsats. Hemska tanke! Informationen måste försvunnit från webbplatsen när hennes dotter skickat den till henne! Hon kunde ju se informationen i dokumentet, men inte på bostadssajten.

Till saken hör att mamma är mycket mån om att göra rätt för sig, och därför ville hon nu lägga tillbaka informationen om lägenheten... Hon ville ju inte att hon, eller hennes barn, skulle bli anklagade för informationsstöld. :-)

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Christina Haglund

    Det är bättre att som 40-talist ha allting i hjärnan då kommer inte sådana olyckliga påståenden att ta upp mig som en 40-talist då jag med all rätt kallar mig 50-talist. Annars var berättelsen sann.