Innovativt intranät? Vinn ett pris!

Jonas Söderström

Iiaward Har ni en smart funktion på ert intranät? Nominera det till det internationella Intranet Innovation Awards! Du har till den 16 maj på dig.

Det speciella med priset är att det inte försöker belöna - eller bedöma - intranätet som helhet (och påstå att det är "världens bästa"). Istället fokuserar priset på smarta ideer, enskilda förbättringar och  nyskapande funktioner - men bara om de levererar något av värde, inte tekniken i sig!

Intranätet behöver inte ens vara färdigt! Ifjol - när priset delades ut för första gången - belönades ett intranätprojekt inom det brittiska Naturvårdsverket för det sätt de använt personor för att övertyga ledningen om att satsa resurser.

En annan vinnare var den lilla staden Casey i Australien, för en smart karta som visar var i kontorslandskapet en viss medarbetare satt - och vilka som satt runtomkring.

Fiat belöndes för ett intranät hjälpt koncernen att vända en mångmiljonförlust till vinst. Case in point: ett poängsystem, som belönade anställda när de gjorde uppgifter på intranätet (som att fylla i enkäter och rapportera feedback) med bäring på att förändra företagskulturen.

Presentationer av vinnarna finns här; via länken ovan finns också en presentation om "How to win an Intranet Innovation Award".

Initiativtagare till priset är James Robertson från australiensiska StepTwo Design. Robertson är något av en internationell auktoritet på intranät, och presenterade priset på IASUmmit 08 häromveckan.

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Igor J

    Nu gäller det bara för industriföretaget vars intranät vi arbetar med att anmäla de smarta lösningar som vi tar fram och få detta pris ;)