Install software first - exempel på bra design

Johan Berndtsson

Jag köpte en ny skrivare för ett par månader sedan. När jag packade upp den blev jag riktigt varm inombords. Inte för att skrivaren var särskilt efterlängtad, utan för att de som packat ner den i kartongen hade gjort några riktigt smarta saker.

Det som jag blev mest förtjust över var hur de genom enkla klisterlappar ledde mig genom installationsprocessen.

Jag är uppenbarligen inte den enda som gärna sliter upp och kopplar in prylarna utan att läsa några instruktioner. För att råda bot på problemet hade de satt en klisterlapp över anslutningen, med den instruktiva texten "Install software first".

Install_software_first

Genom denna enkla lilla lapp kunde de därigenom bespara mig frustration och dem ett supportsamtal.

Instructive interaction at it's best. Snyggt!

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar