inUse åker och trendspanar på The Next Web

inUse Experience

I veckan drar The Next Web igång i Amsterdam. inUse är på plats och kommer rapportera från en av Europas mest spännande webbkonferenser. Ungefär 1 500 personer väntas till The Next Web. Bland talarna finns bland andra grundarna av Youtube, Reddit och Airbnb.

Anders Björk
Anders Björk
Och just Joe Gebbia, som grundade Airbnb, är en av de talare som både Anders Björk, effektstrateg och designer på inUses Göteborgskontor, och Patrik Vikner, effektstrateg och interaktionsdesigner på inUses Malmökontor, ser mest fram emot. – Det finns många spännande namn på talarlistan, men jag har siktet lite extra inställt på Joe Gebbia som har varit med och startat sajten Airbnb. Han ska prata om "The sharing economy" och jag hoppas att han delar med sig om lärdomar från just Airbnb som jag tycker är en riktigt väldesignad sajt med ett trevligt syfte som dessutom har blivit något av en succé, säger Anders Björk. – I branschen är sharing inget nytt begrepp, men ställ någon den raka frågan hur man omsätter det till vinst så får du ofta mumlande till svar, fyller Patrik Vikner i.
Patrick Vikner
Patrick Vikner
n annan person som Patrik Vikner vill höra är Ilja Segalovitj som grundade den ryska sökmotorn Yandex. – Ilja Segalovitj kommer att prata om de nya marknaderna och vad som händer där. De saknar ju mycket av vår historia och kan därför ta helt andra vägar. The Next Web fokuserar mycket på de senaste webbtrenderna så vi passade på att fråga Patrik och Anders vilka trender de tycker är mest intressanta just nu. – Förr var allting stort. Alla skulle dra igång jätteprojekt. Nu när mycket av den infrastrukturen är på plats ser vi så många smala initiativ som kommer fram. Till exempel bildtjänster som Instagram, semesterboendemäklare som Airbnb och resetipssajter som Gogobot och Tripbirds där man gör väldigt få men fokuserade saker och tjuvåker på Facebooks kundstock, säger Patrik. – Personligen tror jag mycket på att hitta andra drivkrafter för att uppmuntra deltagande än rent ideologiska, till exempel i form av mikrobetalningar, säger Anders. Ett problem som The Next Web delar med många andra webb- och teknikkonferenser är att väldigt få kvinnor släpps upp på scen för att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. – Jag tror att det blir bättre. I Sverige ser vi att starka nätverk som Geek Girls tar plats och på knytkonferenser som Webcoast tycker jag att man ser att fler kvinnor både deltar och talar. Så sakta men säkert är nog branschen på väg att ändras, säger Anders Björk.

Lämna en kommentar