— 1 min read

inUse Award: ”Vi hoppas slå rekord i antal nomineringar”

Read 176 times

Fram till midsommar kan man nominera till det prestigefyllda priset inUse Award. Vem har skapat Sveriges bästa användarupplevelse? – Vi hoppas slå rekord både i antal nomineringar och i antalet deltagare, säger Jonas Söderström, en av årets värdar på galan den 5 oktober.

Här finns mer info om inUse Award och du kan lätt lämna en nominering!

Det är en anrik skara som vunnit inUse Award. Senast var det Swish, dessförinnan Sitevision och Ersättningskollen. Nu är nomineringsfasen i full gång för 2017 års tävling. Fram till midsommar kan man ge förslag på en app, en tjänst eller en produkt – spannet är stort på de tävlande.

– Vi är väldigt öppna för alla typer av tjänster eller produkter. Det är det spännande här – alla tävlar på lika villkor. En redesign av en existerande tjänst kan slå en helt ny innovation. En liten app från en startup kan utmana ett stort affärssystem. Huvudsaken är att man har designat tjänsten eller produkten med användarens upplevelse och verksamhetens mål i balans, säger Jonas Söderström, Senior User Experience Designer & Strategist på inUse, en av värdarna på årets inUse Award.

Förväntningarna och förhoppningarna är stora.

– Jag ser fram emot att få en inblick i olika sätt att möjliggöra en fantastisk användarupplevelse. Och att möta personerna bakom, säger Emma Estborn, Business Manager på inUse, som delar värdskapet med Söderström.

– Vi hoppas slå rekord både i antal nomineringar och i antalet deltagare, säger Jonas Söderström.

Årets gala hålls på Vasateatern i Stockholm den 5 oktober. Det är alltså en vacker teatersalong som inramning för årets gala.

– Bara att befinna sig där lyfter upplevelsen av det här priset. Vi fick ju prova på känslan av lokalen i samband med när vi gjorde nominergsfilmen, och vi ser verkligen fram emot att komma tillbaka. Stjärnglans och galakväll lyfter såklart hela UX-området till en ny nivå, säger Emma Estborn.

Vissa saker är som vanligt. Juryn, som än så länge är hemlig, har bred kompetens, för att kunna reda ut mångfalden hos bidragen. Om man nominerar har man chansen att vinna en iPad och biljett till nästa års From Business to Buttons-konferens. Och vinnaren får – utöver äran och etiketten att sätta på sina tjänst eller produkt – 25 000 kronor. 

Nytt för i år är att vinnaren också får två biljetter till FBTB18. Och en annan fin nyhet är att ju fler som nomineras – desto mer pengar skänker inUse till Geek Girl Meetup. 20 kronor per nominering skickar man till initiativet.

– Ja, det är roliga nyheter, så in och nominera, säger Emma Estborn.

Här finns mer info om inUse Award och du kan lätt lämna en nominering!