inUse designade nya kliniskastudier.se

Sara Doltz

Enheten för kliniska studier, Vetenskapsrådet tog hjälp av inUse för att designa en ny webbplats.
– Vi kände att inUse förstått vad vi och sajten behövde, säger Anna Sandberg Franzén, webbredaktör och projektledare på Enheten för kliniska studier.

Med utgångspunkt i en omfattande förstudie arbetade inUse fram en ny effektkarta med effektmål. Efter det togs sedan koncept och design för den nya plattformen fram. Hela tiden arbetade inUse tätt ihop med en projektgrupp på Enheten för kliniska studier.

– Effektkartan är ledstjärnan, det är den vi har vi med oss hela tiden, berättar Sara Aspengren, projektledare för Enheten för kliniska studier.

Kliniska Studier Sverige är ett samarbete mellan Vetenskapsrådet och Sveriges sjukvårdsregioner. Det är regeringen som gett Vetenskapsrådet i uppdrag att stödja och utveckla förutsättningarna för att bedriva kliniska studier av hög kvalitet i Sverige. 

– Parallellt med att den tekniska plattformen med dess nya design byggdes, togs nytt innehåll fram till webbplatsen. Innehåll som beskriver vad man bör tänka på när man genomför en klinisk studie, berättar Anna.

Den nya webbplatsen såg dagens ljus under våren 2017. På några månader ökade sidvisningarna med nästan 500 procent, varav cirka 58 procent är nya besökare, och det har kommit positiv respons från besökarna:

– Vi har fått in mycket feedback och fina omdömen efter lansering. Det är väldigt roligt att höra att webbplatsen är unik och användbar, berättar Anna.

En lyckad lansering av kliniskastudier.se är början på det fortsatta arbetet. inUse har redan börjat jobba med nya delar – samarbetet fortsätter. Man arbetar bland annat med innehåll- och informationsstrategi samt årshjul.

– Tittar vi på effektkartan är det mycket utveckling och design kvar. Stora saker ska hända under resten av året och även nästa år, säger Sara Aspengren.

Lämna en kommentar