inUse håller rundabordssamtal på Almedalsveckan – var med!

Ola Nilsson

​Vi på inUse och ÅF Pöyry kommer hålla rundabordssamtal måndagen den 1 juli under Almedalsveckan på Gotland. Om hur vi med design kan bidra till en mänsklig och hållbar värld mitt i AI och digitalisering. På bästa sätt.

Vil du vara med?

Du är kanske ändå på Gotland då. Dina tankar, dina åsikter och din närvaro skulle kunna höja samtalen ännu mer.

Läs om vad de båda samtalen handlar om och svara sen via en av maillänkarna om du vill vara med. Skriv vilket samtal du är intresserad av, så återkommer vi med besked och med detaljerna sen när det närmar sig.

Platserna begränsade – så anmäl ditt intresse så fort som möjligt!

Här är tider och all information om samtalen:

MÅNDAG 1 JULI 10.30, ÅF-huset, Odalgatan 3 Visby, nära St. Nicolaikyrkan (utomhus, om fint väder)

Rundabordssamtal med Jonas Söderström, User Experience Strategist & Designer på inUse samt ”Sveriges webbanvändbarhetsguru”.

Ohållbart – digitaliseringens exploderande komplexitet

Det prestigefyllda sjukhusbygget kasserar ekonomisystemet som kostat 190 miljoner att utveckla. En enda feltryckning på en server i Storbritannien och tiotusentals flygningar över hela världen stoppas. I Sverige avsätter riksdagens sajt partiledare i förtid – på grund av automatiserade funktioner man glömt bort. Hackare håller två städer i USA gisslan – genom att ta över deras samlade digitala system.

Med digitalisering vill vi effektivisera och lösa problem. Men har vi nu börjat skapa så komplexa miljöer, att de både är ytterligt sårbara och omöjliga att överblicka?

inUse hjälper till att se helheten och att ta fram sätt att hantera utvecklingen – på ett mänskligt sätt, och på ett hållbart sätt.

Facilitator: Jonas Söderström, User Experience Strategist & Designer på inUse samt ”Sveriges webbanvändbarhetsguru”.

Anmäl dig här!

MÅNDAG 1 JULI 15.45, ÅF-huset, Odalgatan 3 Visby, nära St. Nicolaikyrkan (inomhus)

Rundabordssamtal med Pontus Wärnestål, Director of Service Design på inUse och docent i Informatik vid Högskolan i Halmstad.

Design Thinking och AI: Är du AI-redo?

Precis när ni börjat få koll på digitaliseringsstrategin, byggt en roadmap för nya tjänster och fått en fungerande IT-organisation som synkar med affärssidan, så sveper ”AI” in och sätter en hel del saker på ända. Och en sak är säker: AI kommer att spela en allt större roll för digital tjänsteutveckling framöver, och kräver en hel del omställning vad gäller er organisations kompetenser, process och inte minst kultur.

inUse presenterar konkreta steg och råd för att skapa värde genom strategisk tjänstedesign och AI-teknologier. Vi reder ut vad dagens AI kan och inte kan göra, hur man sätter upp team och kompetenser och hur strategisk datainsamling och människocentrerad designmetodik kan göra er verksamhet AI-redo.

Facilitator: Pontus Wärnestål, Director of Service Design på inUse och docent i Informatik vid Högskolan i Halmstad.

Anmäl dig här!

Lämna en kommentar